Лікар пояснив, що треба їсти, щоб знизити ризик розвитку хвороб серця
Лікар пояснив, що треба їсти, щоб знизити ризик розвитку хвороб серця

Лікар пояснив, що треба їсти, щоб знизити ризик розвитку хвороб серця

Лікар пояснив, що треба їсти, щоб знизити ризик розвитку хвороб серця.

Нові наукові дані показують, як баланс поліненасичених жирів у харчуванні впливає на ризики розвитку серцево-судинних хвороб, особливо у людей, які мають спадкову схильність до них.

Про це пише РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на публікацію дієтолога Олега Швеця у Facebook.

Що показує дослідження.

"Дослідники вирішили з’ясувати, чи впливає споживання поліненасичених жирних кислот з їжею на ризик серцево-судинних захворювань у контексті зв’язку із сімейним анамнезом.

Для цього вони оцінювали асоціацію між біомаркерами низького споживання поліненасичених жирів та інформацією про сімейну історію захворюваності на хвороби серця та судин", – пояснює лікар.

Результати аналізу, для яких використали 15 обсерваційних досліджень, були опубліковані у грудні.

Науковці оцінили дані про рівень поліненасичених жирних кислот у крові та тканинах 40 885 дорослих без серцево-судинних захворювань.

Сімейний анамнез був визначений як наявність одного родича першого ступеня, який мав серцево-судинні захворювання.

"За висновками дослідників, спостерігалася достовірна асоціація між біомаркерами низького споживання і сімейним анамнезом щодо серцево-судинної патології.

Це нове відкриття вказує на користь споживання жирної риби для людей, що мають у сімейному анамнезі серцево-судинні захворювання", – пише Швець.

Додамо також, що поліненасичених жирних кислот Омега-3 багато у рибі з сімейства лососевих:.

форель горбуша кета сьомга.

Разом із цим, в оселедці і сардинах Омега-3 навіть більше, ніж в будь-якому лососеві.

Щоб вжити денну норму Омега-3 досить з`їсти 100 (для чоловіків) або 150 г (для жінок) такої риби.

Раніше ми ділились списком із 6 продуктів, які дарують довголіття.

Читайте також про те, чому “скаче” тиск і чим небезпечний цей стан.

Джерело матеріала
loader
loader