![Щоб не тільки смачно: як зробити страви новорічного столу кориснішими](https://thumbor.my.ua/cVn2qQ6yS9K5af_RjQZlsgm4nXg=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F433%2Fb0eb50dd47b933e76ed73d94961202d8.jpg)
Щоб не тільки смачно: як зробити страви новорічного столу кориснішими
Експерти Міністерства охорони здоров’я України поділилися простими, але ефективними порадами, як зробити традиційні страви новорічного столу не лише смачнішими, а й кориснішими.
Запікайте, варіть і тушкуйте замість смаження
Овочі, качка, м’ясо – усе це можна запікати або тушкувати замість того, щоб смажити. Це здоровий спосіб приготування, так можна готувати з мінімальною кількістю олії та зберегти більше поживних речовин у страві.
Менше солі
Солонку зі столу можна прибрати взагалі. Адже одне лише струшування сільнички додає приблизно 0,5 г солі у вашу страву. А сіль збільшує ризики високого АТ, інсульту та збільшення ваги.
Поставте на стіл графини з водою
Вода необхідна для травлення і засвоєння поживних речовин організмом. За святковим столом вона допоможе запобігти зневодненню і буде найкращою заміною соків та алкоголю.
Більше – овочів, мінімум — майонезу
Овочеві палички з хумусом, чіпси з цвітної капусти під сиром, буряк з фетою і кисло-солодким соусом – різноманітність овочевих закусок вас точно здивує. Замініть хоча б 1-2 страви на овочі і ваш стіл уже стане більш корисним.
Провітрюйте кімнату
Навіть якщо ви не збираєте багато людей за столом, не забувайте регулярно пускати свіже повітря в кімнату. У приміщеннях із поганою вентиляцією віруси можуть довго залишатися в повітрі й переміщатися на відстань понад метр, тому провітрювання допоможе знизити ризики зараження ГРВІ.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)