Цей суп ситний та гострий, тож сприяє бадьорості
Ми розповідали, як готувати кавказький суп, який їдять на ранок після вживання спиртного. Тепер ділимось рецептом корейського "похмільного" супу Хеджанкук.
Він сприяє бадьорості завдяки своїй ситності та гостроті. Класичним рецептом поділились на foodandmood.com.ua.
Інгредієнти:
- яловичина – 200 г
- кунжутне масло — половина столової ложки
- часник – 2 зубчики
- соєвий соус – столова ложка
- кімчі — 200 г
- овочевий бульйон – 3 чашки
- паростки квасолі – чашка
- капуста – 200 г
- мелений чилі – 2 чайні ложки
- кунжут — 2 чайні ложки
- зелена цибуля – 100 г
Спосіб приготування:
- Нарізаємо яловичину соломкою. Часник пропускаємо через прес або інакшим чином подрібнюємо.
- Промиваємо, просушуємо і дрібно нарізаємо кімчі. Також нарізаємо капусту і зелену цибулю.
- Викладаємо у каструлю яловичину та часник, пасеруємо їх в кунжутній олії протягом 2-3 хвилин. Після цього додаємо соєвий соус та кімчі.
- Готуємо кілька хвилин, заливаємо суміш бульйоном і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь.
- У страву викладаємо паростки пшениці, чилі та капусту. Накриваємо кришкою нещільно і залишаємо суп варитися на 15 хвилин.
- Додаємо зелену цибулю в суп і варимо ще 1 хвилину. Після цього знімаємо з плити.
Суп подаємо, посипаючи кожну порцію насінням кунжуту. Також ми розповідали, як готувати німецький похмільний коктейль.