Олія соняшникова є якщо не на кожній, то на більшості кухонь. Без неї не обходиться приготування безлічі страв. Фахівці вважають, що цей продукт може негативно вплинути на здоров'я і навіть скоротити тривалість життя. Про це пише ua-novosti.
Експерти підкреслюють, що небезпечною для організму є рафінована олія. За їхніми словами, після рафінації продукт зазнає впливу гексану та бензину, які у певній кількості можуть залишатися у складі.
Вже під час смаження під впливом високих температур у такій олії можуть утворюватися канцерогенні речовини. Вони вбираються у продукти, та був потрапляють у людський організм.
Також фахівці заявляють, що в рафінованій олії багато трансжирів, які мають властивість накопичуватися в організмі. Це може спричинити скорочення тривалості життя, адже згодом надлишок таких речовин призводять до розвитку онкології та інших захворювань.
Найбільш безпечним варіантом експерти вважають оливкову олію. У ньому багато антиоксидантів, які принесуть користь здоров'ю, у тому числі знизить ризик утворення злоякісних пухлин.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.