Сало для багатьох українців — один з найважливіших продуктів, що символізує національну кухню. Сире, солене чи копчене сало чудово смакує з будь-якими стравами: борщем, супами, котлетами і навіть десертами.
Чули про сало в шоколаді? Неймовірно смачно і водночас калорійно, 100 г – це майже півтори тисячі кілокалорій. Хоча раз у житті спробувати варто, однак не всі можуть це собі дозволити. Передусім через харчові обмеження та захворювання.
Чи можна їсти сало при цукровому діабеті та як воно впливає на рівень цукру в крові? Про це Факти ICTV дізнавалися в ендокринологині .
Чи можна їсти сало при цукровому діабеті
– Сало містить багато насичених жирів, але через відсутність вуглеводів воно не викликає різкого підвищення рівня цукру в крові, хоча й може впливати на рівень холестерину та інсулінову чутливість. Втім, це не означає, що сало при цукровому діабеті взагалі під забороною, просто його слід обмежувати, – каже Діна Крилова.
Вона зазначає, що при цукровому діабеті важливо харчуватися таким чином, щоб на жири припадало не більше 30% від усього денного раціону.
Крім того, варто підраховувати вуглеводи, не перевищувати розмір порцій та рекомендовану кількість насичених жирів.
Важливо також памʼятати, що у пацієнтів з ІІ типу часто є порушення ліпідного обміну, тому зловживання жирами тваринного походження не рекомендовано.