Відмінно і на сніданок, і для перекусу
Мало хто відмовиться від смачних та ароматних дерунів. Як правило, готуємо ми їх з картоплі, цибулі, яєць та борошна та подаємо зі сметаною.
А що якщо при приготуванні додати трохи мускатного горіха, а подавати з яблучним пюре? Здивовані? Саме такими дерунами люблять поласувати німці. Подавати їх можна на сніданок, вечерю чи закуску — страва доречна завжди. До речі, називаються такі деруни картопляпуфер, а рецептом ділиться Shuba.
Як приготувати картопляпуфер або деруни по-німецьки
Інгредієнти на 4 порції:
- картопля — 450 г;
- цибуля — 1/2 шт.;
- сіль морська — 6 г;
- яйця курячі — 1 шт.;
- олія соняшникова — 50 г;
- яблучне пюре, мускатний горіх мелений, сметана, перець чорний мелений — до свого смаку;
- петрушка, гілочка — 15 г.
Спосіб приготування :
- Картоплю миємо, чистимо і натираємо на великій тертці. За допомогою марлі віджимаємо в миску рідину, даємо трохи постояти. Верхній шар рідини знімаємо ложкою, нижній змішуємо з картоплею.
- Цибулю чистимо, натираємо до картоплі. В отриману масу додаємо сіль, перець, мускатний горіх і яйце і ретельно перемішуємо до однорідного стану.
- Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо картопляну масу та обсмажуємо по 4-5 хвилин з кожного боку або до золотистої скоринки. Готові деруни викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.
Деруни подаємо з яблучним пюре або домашньою сметаною. Смачного.