Холодець – це не тільки традиційна страва на Різдво, але й прикраса будь-якого іншого святкового столу. Це дуже поживна та корисна для суглобів страва, завдяки якій організм насичується потрібними йому поживними речовинами.
На жаль, холодці на столах українських сімей найчастіше з’являються саме на свята, адже готувати цю страву досить довго. Але нещодавно фудблогерка з ніком ruslanagurtovaya в Instagram поділилась рецептом, завдяки якому холодець може стати звичною щоденною стравою.
Інгредієнти
- Курячі гомілки – 5 шт
- Морква – 1 шт
- Сіль
- Лавровий лист
- Перець горошком
- Часник – 8 зубчиків
- Желатин – 25 гр
- Перепелині яйця – за бажанням
- Зелень – за бажанням
Спосіб приготування
1. Віварити гомілки з морквою, додати сіль та спеції.
2. М’ясо відділяємо від кісток, а бульйон проціджуємо.
3. Часник додаємо і до бульйону, і до м’яса.
4. Желатин розвести згідно інструкції на упаковці та додати до бульйону.
5. М’ясо, яйця та моркву порізати та розкласти по порційним тарілкам.
6. Залити все бульйоном та відправити у холодильник до повного застигання.
На OBOZ.UA також є і інші цікаві рецепти:
- Ціле курча на сковорідці
- Гарячі бутерброди
- Яблунева троянда