Більшість шанувальників чаю навіть не підозрюють, що сильно шкодять своєму організму. Небезпека криється не в самому напої, а продуктах, які часто вживаються разом з ним. Про це йдеться у матеріалі порталу ua-vestnik.
Натуральний і якісний чай - це не тільки чудовий напій, що має приємні смакові властивості, а й цілий оздоровчий комплекс. Однак у деяких випадках чай у поєднанні з деякими продуктами може зашкодити.
Так, фахівці стверджують, що додавання цукру до гарячого чаю небезпечне, оскільки збільшує ризик розвитку злоякісних новоутворень в організмі.
Чай дуже цінується через вміст природних антиоксидантів, проте практично всі вони пропадають, якщо додати молоко в напій. Багато людей любить додавати в чай лимон. Однак це не має сенсу, якщо гарячий напій. Висока температура вбиває все, що є корисним у фрукті. Лимон радять додавати до охолодженого напою.
Крім того, популярне доповнення до чаю – мед. Експерти попереджають, що якщо додавати продукт у напій, температура якого понад 60 градусів, то він перетворюється на канцероген. Оптимальна температура для додавання меду – не більше 40 градусів.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.