Жінці, яка помітила задишку, видалили "вкрай незвичайну" пухлину вагою 32 кг
Жінці, яка помітила задишку, видалили "вкрай незвичайну" пухлину вагою 32 кг

Жінці, яка помітила задишку, видалили "вкрай незвичайну" пухлину вагою 32 кг

Молода пацієнтка звернулася до лікаря після появи низки симптомів, включно зі втратою ваги та загальним відчуттям важкості.

У Німеччині 24-річній пацієнтці, ім'я якої не називається, довелося пройти довгу і виснажливу операцію з видалення гігантської пухлини з яєчника. Вона продовжувала повільно рости поки жінка навіть не підозрювала про її існування. Про це пише The Mirror.

Дівчині видалили гігантську пухлину вагою 32 кг з яєчника, після того, як у неї з'явилася задишка і загальне відчуття тяжкості.

Молода пацієнтка звернулася до лікаря після появи низки незвичайних симптомів, включно зі втратою ваги. Пізніше з'ясувалося, що в неї в яєчнику утворилася пухлина величезних розмірів, яка також прикріпилася до кишківника і сполучних тканин органу.

Лікарі вирішили одразу ж провести операцію, оскільки, якщо залишити пухлину в спокої, у жінки могли б розвинутися серйозніші проблеми зі здоров'ям. Після довгої і виснажливої процедури фахівці з Університетської жіночої клініки в Магдебурзі (Німеччина) успішно видалили новоутворення.

Читайте також:

Чоловік загинув після того, як три різні водії збили його

Студент 4 дні не відчував кулю в голові, думаючи, що в нього раніше влучив камінь

Банкір хоче відсудити у лікаря велику суму за "невдале" збільшення чоловічої гідності

Доктор Атанас Ігнатов, який працював на цій операції, сказав, що новоутворення було цистаденомою, яка являє собою тип доброякісної пухлини, що розвивається з тканин яєчника.

"Пухлина такого розміру вкрай незвична, оскільки жінки зазвичай звертаються по медичну допомогу на ранніх стадіях. Пацієнтка боялася операції і тому пригнічувала її. Я хотів би наголосити, що постраждалі жінки не повинні боятися. З нами вони в надійних руках. Наша клініка орієнтована на надання високоспеціалізованої медичної допомоги. Рання діагностика — запорука успішного лікування, і ми підтримуємо наших пацієнтів у цьому важливому аспекті профілактичної медицини", — зазначив лікар.

Дівчині видалили гігантську пухлину вагою 32 кг з яєчника
Фото: Jam Press

Після операції у пацієнтки не виникло жодних ускладнень, і через тиждень її навіть виписали з лікарні.

Цистаденома — неймовірно рідкісне явище, оскільки зазвичай їх виявляють під час сканування, щоб виявити щось інше. У цьому випадку пухлина могла рости протягом тривалого часу, залишаючись непоміченою. Прогноз зазвичай сприятливий, але в більш рідкісних випадках це може призвести до перекруту яєчника або розриву кісти.

Видання зазначає, що в більшості випадків кісти яєчників зникають самі по собі протягом кількох місяців, і повторне УЗД має це підтвердити.

Читайте також:

"Мертвий" чоловік виявився живим після того, як родині надіслали прах і свідоцтво про смерть

Знайомий помітив моторошну деталь на селфі дівчини

Авторка книги "Як убити чоловіка" отримала довічний термін за вбивство свого чоловіка

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо ви відчуваєте проблеми, зверніться до фахівця.

Теги за темою
Здоров'я лікарня
Джерело матеріала
loader
loader