Салака ідеально підійде для приготування смачних та корисних бутербродів, намазок. Її можна смачно солити, зі спеціями та зеленню, перед цим її потрібно правильно почистити, видаливши всі нутрощі та голови.
Кулінар Валерій Пономар поділився в Instagram рецептом маринованої салаки з гострим перцем, олією та зеленню.
Інгредієнти:
- Салаку – 400 г
- Гострий перець – 1/2 шт.
- Часник – 4-5 зуб.
- Петрушка пучок – 1,5 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сік лимона – 1/2 шт.
- Оливкова олія – 150 мл (перший віджимання)
Спосіб приготування:
1. Рибу очистіть від нутрощів, видаліть голову та хребет, зручніше очищати ножицями, таким чином не пошкоджуємо продукт. Також видаляємо чорну плівку.
2. Перець, часник і петрушку перетріть із сіллю та соком лимона, щоб отримати максимальний аромат та смак.
3. Змішайте з оливковою олією і викладіть очищену рибу в маринад, риба має бути покрита олією, можна також використовувати будь-яку баночку. Маринуйте в холодильнику щонайменше 4 години, найкраще залишити на ніч.
Подавайте рибу із чорним хлібом, присипавши зеленню!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Риба в горщиках з картоплею, грибами та сметаною
- Риба з картоплею у горщиках
- Риба з овочами