Панацея від застуди: рецепт курячого бульйону
Панацея від застуди: рецепт курячого бульйону

Панацея від застуди: рецепт курячого бульйону

Ми підкажемо, як приготувати курячий бульйон.

Курячий бульйон — це смачне і корисне блюдо, яке можна приготувати вдома. Він відмінно підходить для перших страв, а також його можна використовувати як самостійну страва.

Курячий бульйон є джерелом білка, вітамінів і мінералів. Про це пише Уніан.

Інгредієнти для курячого бульйону:

  • 1 ціла курка або 2 курячі грудки
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • 2 корені селери
  • 1 лавровий лист
  • 5 горошин чорного перцю
  • Сіль за смаком

Приготування курячого бульйону:

  1. Курку промити, залити холодною водою і довести до кипіння.
  2. Зняти піну, зменшити вогонь і варити на повільному вогні протягом 2-3 годин.
  3. Цибулю очистити і нарізати великими кільцями.
  4. Моркву і селеру очистити і нарізати великими кубиками.
  5. Через 2-3 години додати в бульйон цибулю, моркву, селера, лавровий лист і чорний перець.
  6. Варити ще 1-2 години.
  7. Зняти з вогню, остудити і процідити.

Секрети приготування курячого бульйону:

  • Для приготування курячого бульйону краще використовувати цілу курку. Так бульйон буде більш наваристим.
  • Якщо ви використовуєте курячі грудки, то їх потрібно попередньо відварити до напівготовності.
  • Щоб бульйон був ароматним, можна додати в нього інші овочі, наприклад, картоплю, капусту або гриби.
  • Бульйон можна варити на плиті або в мультиварці.

Порада:

Щоб курячий бульйон був більш насиченим, можна після його приготування залишити його на ніч в холодильнику. За цей час з бульйону вийде зайвий жир, а бульйон стане більш концентрованим.

Курячий бульйон — це універсальне блюдо, яке можна використовувати в різних стравах. Він є корисним і смачним, тому його варто обов'язково спробувати.

Обід вийде ще смачніше, якщо із супом подати домашній хліб за рецептом "Телеграф". А для любителів грузинської кухні рекомендуємо приготувати смачний суп-харчо.

Джерело матеріала
loader
loader