Ми підкажемо, як приготувати курячий бульйон.
Курячий бульйон — це смачне і корисне блюдо, яке можна приготувати вдома. Він відмінно підходить для перших страв, а також його можна використовувати як самостійну страва.
Курячий бульйон є джерелом білка, вітамінів і мінералів. Про це пише Уніан.
Інгредієнти для курячого бульйону:
- 1 ціла курка або 2 курячі грудки
- 2 цибулини
- 2 моркви
- 2 корені селери
- 1 лавровий лист
- 5 горошин чорного перцю
- Сіль за смаком
Приготування курячого бульйону:
- Курку промити, залити холодною водою і довести до кипіння.
- Зняти піну, зменшити вогонь і варити на повільному вогні протягом 2-3 годин.
- Цибулю очистити і нарізати великими кільцями.
- Моркву і селеру очистити і нарізати великими кубиками.
- Через 2-3 години додати в бульйон цибулю, моркву, селера, лавровий лист і чорний перець.
- Варити ще 1-2 години.
- Зняти з вогню, остудити і процідити.
Секрети приготування курячого бульйону:
- Для приготування курячого бульйону краще використовувати цілу курку. Так бульйон буде більш наваристим.
- Якщо ви використовуєте курячі грудки, то їх потрібно попередньо відварити до напівготовності.
- Щоб бульйон був ароматним, можна додати в нього інші овочі, наприклад, картоплю, капусту або гриби.
- Бульйон можна варити на плиті або в мультиварці.
Порада:
Щоб курячий бульйон був більш насиченим, можна після його приготування залишити його на ніч в холодильнику. За цей час з бульйону вийде зайвий жир, а бульйон стане більш концентрованим.
Курячий бульйон — це універсальне блюдо, яке можна використовувати в різних стравах. Він є корисним і смачним, тому його варто обов'язково спробувати.
Обід вийде ще смачніше, якщо із супом подати домашній хліб за рецептом "Телеграф". А для любителів грузинської кухні рекомендуємо приготувати смачний суп-харчо.