Має специфічне ставлення до Путіна, але…: у Раді розповіли, чому українцям не варто боятися Трампа
Має специфічне ставлення до Путіна, але…: у Раді розповіли, чому українцям не варто боятися Трампа

Має специфічне ставлення до Путіна, але…: у Раді розповіли, чому українцям не варто боятися Трампа

Нардеп назвав причини популярності Трампа

Попри те, що Дональд Трамп неодноразово демонстрував досить специфічне ставлення до РФ і Володимира Путіна зокрема, вважати його проросійським кандидатом не варто. Він — проамериканський політик, який переслідує передусім національні інтереси.

Таку думку у коментарі "Телеграфу" висловив голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко. За його словами, саме цим зумовлена шалена популярність Трампа в окремих штатах і досить висока підтримка виборців на всій території США.

"Його обіцянки захищати національні цінності США і політичне гасло Let's make America great again — "зробимо Америку великою знову" – знаходять відгук у серцях пересічних американців. Стосовно його ставлення до Росії можуть бути різні думки, але не слід забувати, що саме за його правління Україна почала отримувати першу відчутну військову допомогу від США", — підкреслив Мережко.

Водночас народний депутат зазначив, що українцям не варто хвилюватися через можливу зміну влади у США. На його думку, Україна знайде спільну мову з будь-яким американським президентом.

"Адже вирішальну роль для нього відіграватиме переслідування національних інтересів США. Перемога автократичних режимів над демократією шляхом збройної агресії та терористичних актів проти цивільного населення точно не входять у цей перелік", — підсумував Мережко.

Детальніше про те, що саме Україна може запропонувати новому очільнику Білого дому і на яких національних інтересах американців ми можемо "зіграти", читайте у матеріалі "Телеграфа": "Зброя, літій та IT-технології: чим ще Україна може зацікавити США у разі перемоги Трампа".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що за результатами опитування Дональд Трамп випереджає президента-демократа Джо Байдена на 6%. Він обходить чинного президента США з результатом 40% проти 34%.

Теги за темою
США Джо Байден Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader