Родзинки часто використовують у випічці, кулінарії або просто в якості швидкого здорового перекусу. На ринку представлено безліч сортів родзинок, які незначно відрізняються один від одного за вмістом поживних речовин.
Видання Pink Villa пише, що найпоширеніші види - чорні родзинки, кишмиш, червоні або вогняні родзинки, темні родзинки, зелені і золоті родзинки.
Харчова цінність родзинок
Родзинки багаті натуральними цукрами, клітковиною, вітамінами і мінералами. Хоча існує багато сортів родзинок, їх поживна цінність в основному залишається незмінною.
У чверті чашки родзинок:
- Калорії: 120
- Білки: 1 грам
- Жири: 0 грам
- Вуглеводи: 32 грами
- Клітковина: 2 грами
- Цукор: 26 грам
- Кальцій: 25 міліграм
- Залізо: 1 міліграм
Крім того, родзинки хороше джерело:
- Калію;
- Міді;
- Вітаміну B6;
- Марганцю;
- Бору;
- Вітаміну C.
Чим корисні родзинки для здоров'я
Корисні властивості родзинок, які роблять їх ідеальним перекус для ласунів:
- може контролювати гіпертонію;
- сприяє здоров'ю кишечника;
- відмінне джерело антиоксидантів;
- запобігає анемії, завдяки високому вмісту заліза;
- зміцнює кістки;
- підтримує здоров'я серцево-судинної системи;
- покращує здоров'я зубів;
- допомагає контролювати вагу;
- допомагає відновлюватися після тренування.
Як найкраще їсти родзинки
- в якості перекусу;
- Trail Mix - змішайте родзинки з горіхами, насінням і, можливо, для смачної універсальної суміші.
- добавка до каш;
- добавка в йогурт;
- випічка;
- салати;
- рисові страви;
- інгредієнт для смузі;
- сендвіч з горіховим маслом - намажте арахісове або мигдальне масло на цільнозерновий хліб і додайте родзинки зверху.
Раніше УНІАН писав, що буде, якщо щодня їсти картоплю і скільки можна її з'їдати.