Чому м’ясо виходить "гумове": поширена помилка у приготуванні курячої грудки
Чому м’ясо виходить "гумове": поширена помилка у приготуванні курячої грудки

Чому м’ясо виходить "гумове": поширена помилка у приготуванні курячої грудки

Це просте м’ясо можна приготувати смачно, якщо знати як

Ми розповідали про правильний спосіб варіння макаронів. Тепер ділимось порадами, які допоможуть зварити курячу грудку так, щоб вийшло корисно і смачно.

Куряча грудка — популярне м’ясо, і це зрозуміло, адже вона не містить кісток і жиру, легко готується і приємна на смак.

Прихильники здорового способу харчування найчастіше її запікають або відварюють. Разом з Ukr.Media розповідаємо, як приготувати її соковитою. Допоможуть прості поради.

Розріжте грудку навпіл або поділіть на кілька шматочків

Так м’ясо швидше звариться. Якщо збираєтеся додавати курку в салат, можна одразу подрібнити м'ясо до шматочків такого розміру, який потрібен. А ще один неочевидний плюс — невеликі шматочки зручно з каструлі перекладати відразу в ланч-бокс і брати з собою на роботу.

Підберіть каструлю

В залежності від кількості м’яса, підійде каструля середнього або великого розміру. Річ у тім, що під час варіння м'яса виділяється білок, що має вигляд білої піни. Якщо ви візьмете занадто маленьку каструлю, білок може "втекти" і відмити його від плити буде непросто.

Викладіть м’ясо у каструлю та залийте водою. До смаку додайте спеції та сіль. Закрийте кришкою і доведіть до кипіння. Коли закипить, слід зменшити вогонь та варити. Цілій грудці вистачить 20 хвилин, якщо ж ви нарізали її на шматочки, може вистачити й 10.

Як перевірити готовність

Якщо шматочок м’яса всередині рожевий, продовжуйте варити. Якщо білий — м'ясо готове, її варто припинити готувати.

Переварена курка погано жується, стає сухою та несмачною, тому важливо спіймати правильний момент, коли знімати м'ясо з вогню. Також ми розповідали, скільки цибулі додавати в котлетний фарш для правильної пропорції.

Джерело матеріала
loader