Це просте м’ясо можна приготувати смачно, якщо знати як
Ми розповідали про правильний спосіб варіння макаронів. Тепер ділимось порадами, які допоможуть зварити курячу грудку так, щоб вийшло корисно і смачно.
Куряча грудка — популярне м’ясо, і це зрозуміло, адже вона не містить кісток і жиру, легко готується і приємна на смак.
Прихильники здорового способу харчування найчастіше її запікають або відварюють. Разом з Ukr.Media розповідаємо, як приготувати її соковитою. Допоможуть прості поради.
Розріжте грудку навпіл або поділіть на кілька шматочків
Так м’ясо швидше звариться. Якщо збираєтеся додавати курку в салат, можна одразу подрібнити м'ясо до шматочків такого розміру, який потрібен. А ще один неочевидний плюс — невеликі шматочки зручно з каструлі перекладати відразу в ланч-бокс і брати з собою на роботу.
Підберіть каструлю
В залежності від кількості м’яса, підійде каструля середнього або великого розміру. Річ у тім, що під час варіння м'яса виділяється білок, що має вигляд білої піни. Якщо ви візьмете занадто маленьку каструлю, білок може "втекти" і відмити його від плити буде непросто.
Викладіть м’ясо у каструлю та залийте водою. До смаку додайте спеції та сіль. Закрийте кришкою і доведіть до кипіння. Коли закипить, слід зменшити вогонь та варити. Цілій грудці вистачить 20 хвилин, якщо ж ви нарізали її на шматочки, може вистачити й 10.
Як перевірити готовність
Якщо шматочок м’яса всередині рожевий, продовжуйте варити. Якщо білий — м'ясо готове, її варто припинити готувати.
Переварена курка погано жується, стає сухою та несмачною, тому важливо спіймати правильний момент, коли знімати м'ясо з вогню. Також ми розповідали, скільки цибулі додавати в котлетний фарш для правильної пропорції.