Чудова домашня випічка на швидку руку
Французька випічка – це не лише відомі круасани. Сьогодні ми вам розповімо про відоме у Франції печиво під назвою сабле.
Назва печива походить від французького слова "пісок" і добре описує його тендітну структуру. Вперше його приготували у далеких 1600-х роках, але печиво залишається популярним досі. Найчастіше печиво готують на свята, щоб пригощати гостей та робити маленькі солодкі подарунки. Печивом можна надати будь-яку форму і розмір — воно справить враження на кого-небудь. Рецептом ділиться Shuba.
Як приготувати печиво французьке печиво сабле
Інгредієнти:
- олія вершкове несолоне – 160 г;
- цукор – 160 г;
- сіль – на свій смак;
- екстракт ванілі – 2 г;
- яйце куряче, жовток – 4 шт.;
- борошно пшеничне – 250 г.
Спосіб приготування:
- У легку та повітряну масу збиваємо разом олію, цукор, сіль та ванільний екстракт. Туди додаємо яєчні жовтки та знову збиваємо. Потроху додаємо муку|борошно| і замішуємо м’яке тісто.
- Тісто, що вийшло, ділимо навпіл. Кожну половину розгортаємо ковбаскою товщиною 5 см, загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник мінімум на 30 хвилин.
- Через вказаний час дістаємо ковбаски, видаляємо поліетилен і нарізаємо тісто на скибочки завтовшки 1 см.
- Печиво викладаємо на деко і випікаємо в розігрітій до 160°C духовці 10-12 хвилин.
Даємо печінкою охолонути, заварюємо ароматну каву і подаємо на стіл. Смачного.