"Останній цинічний маневр": у Білому домі зробили заяву щодо допомоги Ізраїлю та Україні
"Останній цинічний маневр": у Білому домі зробили заяву щодо допомоги Ізраїлю та Україні

"Останній цинічний маневр": у Білому домі зробили заяву щодо допомоги Ізраїлю та Україні

Безпека Ізраїлю не має бути "політичною грою"

В адміністрації президента США Джо Байдена виступають проти наміру Палати представників відправити на голосування законопроект щодо фінансової допомоги Ізраїлю окремо від допомоги Україні. За нього мають проголосувати наступного тижня і йдеться про допомогу у розмірі 17,6 млрд. доларів.

Таку заяву зробила речник Білого дому Карін Жан-П’єр. Вона вважає таку ініціативу "цинічним політичним маневром" законодавців від Республіканської партії у Палаті представників.

"Протягом кількох місяців адміністрація працювала з двопартійною групою сенаторів над угодою про національну безпеку, яка забезпечує безпеку нашого кордону та забезпечує підтримку народу України та Ізраїлю. У той час, коли законодавчий текст неминучий, республіканці в Палаті представників пропонують свій останній цинічний політичний маневр", — йдеться у її заяві.

Також Карін Жан-П’єр додала, що "безпека Ізраїлю має бути священною, а не політичною грою". Вона вважає, що адміністрація "рішуче виступає проти такої витівки", яка не сприяє забезпеченню безпеки кордону, не допомагає українцям захиститися від агресії РФ та відмовляє у наданні гуманітарної допомоги палестинцям.

"Натомість республіканці Палати представників мають працювати двопартійно, як це роблять адміністрація та Сенат, над цими невідкладними питаннями національної безпеки", — заявила вона.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що американські ЗМІ пояснили, чому затягування допомоги Україні може бути руйнівним для США.

Теги за темою
Україна Ізраїль Законопроект
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader