Привіт, діабет: 5 продуктів, які ми їмо дуже часто і наражаємо себе на небезпеку
Привіт, діабет: 5 продуктів, які ми їмо дуже часто і наражаємо себе на небезпеку

Привіт, діабет: 5 продуктів, які ми їмо дуже часто і наражаємо себе на небезпеку

er>

Діабет – небезпечне захворювання, на яке, за статистикою ВООЗ, хворіє кожна десята людина на планеті.

Він може бути як спадковим, так і набутим, тому краще виключити зі свого раціону продукти, що його провокують.

Крохмалисті продукти

Привіт, діабет: 5 продуктів, які ми їмо дуже часто і наражаємо себе на небезпеку - Фото 1

Найзвичніші для українців продукти провокують появу діабету. До них відносяться боби, деякі види злакових та картопля. У невеликих кількостях вони дуже корисні для здоров'я, але варто переборщити, і лиха не оминути. Фахівці також рекомендують не змішувати їх із продуктами, багатими на вуглеводи.

Червоне м'ясо

Привіт, діабет: 5 продуктів, які ми їмо дуже часто і наражаємо себе на небезпеку - Фото 2

Незважаючи на те, що червоне м'ясо вважається за корисне, медики не рекомендують їм зловживати. Надмірне вживання цього продукту збільшує ризик захворіти на діабет другого типу на 19-20%. Вчені вважають, що надлишок заліза в червоному м'ясі сильно заважає виробленню інсуліну, який є "таблеткою" від діабету.

Сухофрукти

Сухофрукти рекомендують вживати багато дієтологи. Це не дивно, адже вони містять багато вітамінів і загалом позитивно впливають на роботу системи травлення.

Однак, як правило, сухофрукти вживаються в надмірній кількості, тому в організм надходить багато цукру. Це плачевно позначається на стійкості організму до появи діабету.

Волоські горіхи

Привіт, діабет: 5 продуктів, які ми їмо дуже часто і наражаємо себе на небезпеку - Фото 3

У невеликих дозах горіхи провокують вироблення організмом інсуліну, а також стимулюють частку мозку, що відповідає за ситість. Щоправда, з цим продуктом потрібно поводитися дуже обережно. Він надзвичайно калорійний і перетравлюється в організмі дуже довго.

Готова їжа

Привіт, діабет: 5 продуктів, які ми їмо дуже часто і наражаємо себе на небезпеку - Фото 4

Захоплення фаст-фудом б'є по всьому організму, але особливо впливає на ризик прояву діабету. Через високий вміст солей і консервантів у продукції ризик отримати захворювання збільшується вдвічі.

Раніше ми повідомляли, що шкіра буде як у дитини: дієтологи перерахували продукти проти целюліту.

Теги за темою
продукти
Джерело матеріала
loader
loader