Яблука – дуже корисні та бюджетні фрукти, які містять велику кількість розчинної клітковини. Вона допомагає знизити рівень "поганого" холестерину в крові та перешкоджає закупорці судин. Також у цьому фрукті багато поліфенолів, у тому числі флавоноїду епікатехіну, що знижують рівень кров'яного тиску. Крім цього, плоди також містять вітамін С та калій.
Дієтологиня Світлана Фус поділилася в Instagram рецептом смачних запечених яблук з медом, горіхами та корицею.
Інгредієнти:
- Яблука
- Горіх
- Меде
- Кориця
Спосіб приготування:
1. Видаліть з яблук серцевину. Подрібніть горіхи та начиніть ними яблука, додайте мед та корицю.
2. Запікайте 15-20 хвилин при температурі 200 С.
Порада: також можна додати сир, попередньо перемішавши його яйцем та ваніллю. Таким чином десерт стане ситнішим і його можна використовувати, як повноцінній перекус!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мочені яблука з листя малини
- Мочені яблука із цукром
- Карамелізовані яблука