Виявляється, у кожної полиці в холодильнику своє призначення
Попритривалий час зберігання деяких продуктів все ж таки краще дотримуватися деяких правил. Головний помічник у цьому питанні – холодильник.
Однак не всі знають, як правильно зберігати продукти в холодильнику, щоб вони довше не псувалися. Про це разом із "УНІАН" і розповімо.
Як правильно зберігати продукти в холодильнику
Виявляється, кожна полиця призначена для певної їжі. Тоді вона не псуватиметься і "забиратиме" інші аромати.
Наприклад, на верхній полиці потрібно зберігати лише готові продукти. Все, що ви можете дістати й одразу їсти, підходить для верхньої полиці.
Середню полицю краще використовувати для зберігання продуктів, що швидко псуються. Туди ж можна оправити яйця, молоко чи вершки. А ось нижня полиця призначена для сирого м’яса чи риби.
Висувні ящики в холодильнику діляться на ящики з високим та низьким рівнем вологості. У ящик з високою вологістю можна класти овочі в пластикових контейнерах з негерметичною кришкою або продукти в папері. А ось у відсік з низькою вологістю краще скласти фрукти, але обов’язково окремо від овочів.
Як правильно зберігати готову їжу в холодильнику
Найкраще для цього підходить скляний посуд. Однак якщо ви не плануєте зберігати котлети або спекотне в сковорідці дуже довго, її можна залишити в холодильнику з кришкою.
У пластикових контейнерах найкраще зберігати овочі чи фрукти. Ємності без кришок необхідно закривати фольгою чи харчовою плівкою.
Для зберігання їжі не призначений меламіновий посуд та посуд з алюмінію та чавуну. Намагайтеся уникати зберігання їжі таким чином.
Раніше ми розповідали, які консерви можуть зберігатися довгий час. Ці знання вам знадобляться.