Учені з’ясували, що аборт за допомогою телемедицини і таблеток поштою безпечний і ефективний
Учені з’ясували, що аборт за допомогою телемедицини і таблеток поштою безпечний і ефективний

Учені з’ясували, що аборт за допомогою телемедицини і таблеток поштою безпечний і ефективний

Команда вчених з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско під час дослідження з’ясувала, що приймання пігулок для переривання вагітності, прописаних телемедициною та отриманих поштою, виявилося ефективним приблизно на 98% і безпечним для більш ніж 99% пацієнтів.

Як проходило дослідження

У дослідженні було вивчено досвід понад 6 000 пацієнтів протягом кількох місяців після того, як федеральний уряд дозволив розсилку таблеток для переривання вагітності.

Пацієнти скористалися послугами однієї з трьох телемедичних організацій з абортів, які обслуговували 20 штатів і Вашингтон, округ Колумбія.

Зараз дивляться

Служби, які брали участь в експерименті, прописували таблетки пацієнтам на терміні вагітності 10 тижнів або менше (одна служба мала обмеження у вісім тижнів) і перевіряли пацієнтів на наявність медичних проблем, що робили аборти неприйнятними, як-от позаматкова вагітність або порушення згортання крові.

Результати

Дослідники вивчили медичні записи служб і змогли визначити результати абортів у трьох чвертей або 4 454 пацієнтів. Переважна більшість, 4 351 пацієнтка або 97,7%, завершили аборти за стандартною схемою: міфепристон, який зупиняє розвиток вагітності, а за день або два – мізопростол, що викликає скорочення для вигнання тканин.

85 пацієнткам5 потрібні були додаткові заходи для завершення аборту, зазвичай із застосуванням додаткових медикаментів або процедури відсмоктування в медичному закладі.

До відділень невідкладної допомоги звернулася 81 жінка, у 15 пацієнток виникли серйозні ускладнення, десятьох госпіталізували, шістьом зробили переливання крові, двом лікували інфекції, а одна перенесла операцію з приводу позаматкової вагітності.

У шести пацієнток виявилася позаматкова вагітність, що позбавило їх права на приймання таблеток. Дослідження показують, що позаматкову вагітність не завжди можна виявити на ранніх стадіях навіть за допомогою УЗД.

У жодної пацієнтки не було виявлено термінів вагітності понад 10 тижнів.

У режимі реального часу

Дослідники також не виявили відмінностей у безпеці та ефективності у пацієнтів, які отримали відеоконсультації в режимі реального часу, порівняно з тими, хто отримав рецепти на основі письмової інформації, яку вони надали за допомогою текстових повідомлень, що і зробила більшість пацієнтів.

Джерело матеріала
loader
loader