День кота 2024: кумедні та милі привітання у листівках для котолюбів
День кота 2024: кумедні та милі привітання у листівках для котолюбів

День кота 2024: кумедні та милі привітання у листівках для котолюбів

Прикольна картинка з пухнастим котиком вмить підніме настрій вашому близькому

Щороку 17 лютого у Європі відзначають День кота. Це хороше та миле свято, яке присвячене найпопулярнішим домашнім тваринам у світі та їхнім господарям.

З 1992 року щорічно 17 лютого відзначається День кота, ініційований італійською журналісткою Клауді Ангелетті, яка працювала у журналі Tuttogatto. Це свято, відоме також як День кота в Європі, є радше народним та громадським, а не офіційним чи державним.

Вибір лютого пов’язаний із зодіакальним знаком Водолія, який в італійській культурній традиції асоціюється з незалежністю та вільним духом. Історично кішок, особливо чорних, вважали помічниками злих сил, тому за часів інквізиції люди активно винищували цих чотирилапих як ймовірних носіїв злих духів.

У свята є кілька дат. Зокрема, 8 серпня у багатьох країнах за ініціативою Фонду захисту тварин Америки відзначають Міжнародний день кішок. У різних країнах також відзначають національні свята, присвячені пухнастим друзям. Наприклад, у Японії День кота відзначається 22 лютого, а у США – 29 жовтня.

На честь свята "Телеграф" підготував оригінальні листівки та картинки з кішечками, якими ви можете підняти настрій собі та свого близького, або просто знайомого котолюба. Все що потрібно, це вибрати зображення та відправити по месенджеру чи соцмережі.

До речі, 17 лютого християни вшановують пам’ять Феодора Тирона. У народному календарі святкується Феодорів день.

Теги за темою
Свята Тварини
Джерело матеріала
loader
loader