Польща задумалась над забороною імпорту продуктів з Росії
Польща задумалась над забороною імпорту продуктів з Росії

Польща задумалась над забороною імпорту продуктів з Росії

Польща "ретельно" проаналізує вплив рішення Латвії заборонити імпорт російських продуктів харчування і не виключає введення відповідних заходів. Таку заяву зробив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск після зустрічі з його латвійським колегою Евіком Сіліною, пише Bloomberg.

Він додав, що планує обговорити це питання на зустрічі з протестуючими фермерами, оскільки проблема надлишку пропозиції та "нерівної" конкуренції виникає не лише через торгівлю з Україною, а й від експорту з Росії та Білорусі.

Прем'єр-міністри Польщі та Латвії домовилися об'єднати зусилля, щоб переконати європейських лідерів вжити заходів щодо імпорту продовольства зі сходу.

Протести польських фермерів

Польські фермери  готуються до двох нових блокад: на кордоні між Польщею та Німеччиною у місті Сьвецько та біля Литви. Міністр економіки та інновацій Литви Аушріне Армонайте заявила, що заплановане блокування польськими фермерами дороги на литовсько-польському кордоні може порушити принцип ЄС щодо вільного пересування товарів і людей.

Водночас у Польщі хочуть, аби Європейський Союз скасував вільний доступ української агропродукції на свій ринок та повернув торговельні обмеження, які діяли до повномасштабного російського вторгнення.

Теги за темою
Польша Литва
Джерело матеріала
loader
loader