Млинці з маком: рецепт смачного десерту
Млинці з маком: рецепт смачного десерту

Млинці з маком: рецепт смачного десерту

Макова начинка — один із найпопулярніших варіантів для солодощів: завиванців, пиріжків та млинців. Вона чудово комбінується зі свіжими чи перетертими вареними фруктами з узвару, родзинками, горіхами та медом.

А яка ж Масляна без млинців? Рецепт приготування смачного десерту – читайте в матеріалі Факти ICTV.

Рецепт млинців з маком

Тісто для млинців із маковою начинкою можна зробити з будь-яких продуктів. Наприклад, на , чи 

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • 250-300 г борошна
  • 250-300 мл молока
  • 2 яйця
  • 80 г цукру
  • 5 г солі
  • 3 ст. л. рослинної олії

Для начинки млинців з маком

  • 1 склянка маку
  • 2 ст. л. меду або цукру
  • 50 мл молока або вершків

Приготування млинців з маком

Як зробити млинці з маком? Рецепт простий: мак потрібно залити окропом та залишити під кришкою на ніч, щоб він набух. Але якщо у вас є готова макова начинка, замочувати її вже не треба.

  1. Змішайте мак з медом або цукром, молоком чи вершками, щоб отримати  отримаєте густу макову начинку.
  2. Приготуйте млинці. У мисці збийте яйце разом з молоком, цукром і сіллю. Поступово додавайте борошно і продовжуйте збивати, доки не отримаєте рідку консистенцію без грудочок. Потім влийте олію і знову перемішайте. Залиште тісто на 15-20 хв.
  3. Розігрійте пательню на середньому вогні. Додайте невелику кількість олії. Налийте тонкий шар тістата швидко розподіліть його по всій поверхні пательні.
  4. Після того, як млинець стане золотавого кольору, переверніть його на інший бік. Повторюйте процес з рештою тіста.
  5. Викладіть на млинці макову начинку, згорніть рулетом, конвертом, трикутником або у вигляді мішечка.

Смачні млинці з маком готові. Подавайте зі сметаною, медом, свіжими або консервованими ягодами.

Теги за темою
Традиції
Джерело матеріала
loader