Як деруни та млинці разом узяті: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт смачнющих картопляних млинців
Як деруни та млинці разом узяті: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт смачнющих картопляних млинців

Як деруни та млинці разом узяті: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт смачнющих картопляних млинців

Зірка проєкту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як приготувати тоненькі млинці з картоплею та зеленню, які на смак нагадують деруни.

"Це і не деруни, і не млинці, але повірте мені, це поєднання надзвичайно смачне. Ви будете здивовані, як ви раніше до цього не додумалися", – наголосила "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.

Для приготування картопляних млинців зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:

  • яйця - 3 шт.
  • молоко - 300 мл
  • борошно - 120 г
  • картопля (сира) - 300 г
  • зелень (кріп, зелена цибуля) - 30 г
  • часник - 3 зуб.
  • сіль - 0,5 ч.л.
  • олія - 40 г

Спершу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова змішує до однорідності яйця з молоком. Далі в миску з борошном додаємо частину яєчно-молочної суміші та вимішуємо до однорідності.

"Робимо консистенцію густої сметани. Це для того, щоб одразу вирішити всі питання з грудочками, які завжди хочуть створитися в млинцях, і всі з ними борються. А задля того, щоб не боротися, потрібно просто правильно розподілити процеси", – пояснює "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.

Отриману масу викладаємо в миску до решти яєчно-молочної суміші, додаємо картоплю, натерту на найменшу тертку, дрібно нарізану зелень та подрібнений часник, сіль та олію. Замішуємо рідке тісто.

Смажимо млинці на розігрітій пательні з обох боків. Перед першим млинцем трішечки змащуємо пательню олією або вершковим маслом. Подавати млинці можна або просто так, або експериментувати з начинками.

Останні новини України:

Дешевше та смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як зекономити на приготуванні плову.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader