Порадуйте своїх близьких: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як зробити найвідомішу італійську пасту
Порадуйте своїх близьких: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як зробити найвідомішу італійську пасту

Порадуйте своїх близьких: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як зробити найвідомішу італійську пасту

Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася у соціальній мережі, як зробити смачну пасту не лише з томатами, а й із м'ясом, зеленню.

Інгредієнти:

  • 500 г фаршу (50% яловичини, 50% свинини)
  • 200 г цибулі
  • 250 г моркви
  • 3 зубчики часнику
  • 50 г селери
  • 20 г оливкової олії
  • 100 мл червоного вина
  • 320 г томатного пюре
  • 1 ч.л. орегано
  • 1 ч.л. базиліка
  • 1/4 ч. л. чорного меленого перцю
  • 250 г пасти (наприклад, пенне)
  • 2 ч.л. тертого пармезана для подачи

Інструкції:

Натріть або дрібно наріжте цибулю, моркву та селеру, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.

Нагрійте оливкову олію в каструлі і обсмажте цибулю, моркву та селеру до м'якості.

Додайте подрібнений часник і обсмажуйте його разом із овочами близько хвилини.

"Мастер Шеф" Литвинова розповіла, додайте фарш і обсмажуйте, розбиваючи грудочки м'яса лопаткою, доки він не вкриється золотистою скоринкою.

Додайте червоне вино і дайте йому википіти.

Додати томатне пюре, орегано, базилік і перець. Перемішайте.

Додати трохи води, прикрити кришкою і тушкувати на повільному вогні близько години, іноді помішуючи.

Варіть пасту за інструкцією на упаковці, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова. Перекладіть частину соусу болоньєзе в сковороду, додайте відварену пасту і трохи води, в якій варилася паста. Гасіть все разом ще кілька хвилин.

Подавайте пасту болоньєзе, посипавши її тертим пармезаном і прикрасивши листям базиліка.

Останні новини України:

Дешевше та смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як зекономити на приготуванні плову.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader