Смачні шоколадні ласощі
Багато хто пам'ятає смак "шоколадної ковбаски" або тістечка "картопля". І якщо вас, буває, мучить ностальгія і хочеться хоч на ненадовго поринути в дитинство, не варто стримувати себе.
Сьогодні ми пропонуємо приготувати смачний шоколадно-горіховий десерт, що смаком нагадує ту саму "ковбаску". На його приготування не знадобиться багато часу, запевняють на сайті "Прості рецепти".
Як приготувати шоколадно-горіховий десерт
Інгредієнти:
- печиво — 600 г;
- цукор — 110 г;
- молоко — 250 мл;
- ванільний цукор — 1 ч. л.;
- сіль — за смаком;
- вершкове масло — 150 г;
- какао-порошок — 60 г;
- волоські горіхи — 100 г;
- шоколад — 100 г;
- вершки 33% — 100 мл;
Спосіб приготування:
- У каструльку висипати цукор, ванільний цукор, трохи солі та какао-порошок, перемішати.
- Влити молоко тонкою цівкою, аби отримати однорідну какао-суміш без грудочок.
- Підігріти суміш на середньому вогні постійно помішуючи.
- В отриману какао-суміш викладаю вершкове масло, постійно помішуючи довести майже до кипіння та зняти з вогню.
- Частину печива до кави розламати на невеликі шматочки, викласти в салатник.
- Волоські горіхи дрібно нарізати, додати до печива, перемішати.
- Влити какао-суміш, знову перемішати.
- У роз'ємну квадратну форму без дна викласти печиво.
- Зверху на печиво викласти какао-суміш.
- Знову накрити печивом.
- Полити зверху шоколадною глазур'ю, змішавши шоколад з молоком та розтопивши на водяній бані.
- Поставити десерт у холодильник до повного застигання та просочення.
А якщо ви любите шоколад рекомендуємо приготувати ароматні шоколадні трюфелі за рецептом "Телеграфа". Їх можна зробити з начинкою із горішків, шматочків сухофруктів чи мармеладу.