Авокадо-тост можна подавати з омлетом або як основну страву.
У вирі щоденних буднів так важливо знаходити час для турботи про себе та своє здоров'я. Чудовим способом зарядитися енергією та отримати запас цінних поживних речовин стане сніданок із тостами з авокадо.
Ці ароматні шедеври з незвичайною начинкою не лише розбудять ваші смакові рецептори, а й подарують заряд бадьорості на цілий день. Про це пише Elle.
Для створення цих смачних тостів вам знадобляться:
- 4 скибочки цільнозернового хліба або булочки
- 1 стигла авокадо
- 1 червона цибулина, нарізана півкільцями
- Сіль, чорний перець — за смаком
- Свіжий базилік або рукола для прикраси
- Лимонний сік
- Олія для випічки хліба
Приготування:
1. Підсушіть або підсмажте на олії скибочки хліба до хрусткої скоринки.
2. Розрізавши авокадо навпіл, вийміть кісточку та вичавіть м'якоть у місочку за допомогою виделки. Додайте лимонний сік та спеції за смаком.
3. Рівномірно розподіліть авокадо-пасту на підсушених тостах.
4. Посипте зверху напівкільцями цибулі та листочками свіжої зелені.
5. За бажанням можете полити тости оливковою олією або бальзамічним соусом.
Такі тости не лише смачні, а й надзвичайно корисні! Авокадо — чемпіон серед фруктів за вмістом ненасичених жирів, клітковини та вітамінів. Додавши до нього цибулю, ви збагатите свою страву антиоксидантами. А листочки свіжої зелені наситять організм фолатами, залізом та вітаміном С.
Порада кулінара: "Не зупиняйтеся на досягнутому! Урізноманітнюйте тости іншими начинками: із смаженими грибочками, запеченими помідорами, сиром фета чи навіть із м'ясом або рибою. Фантазуйте та насолоджуйтеся!"