Нереально смачні пасочки
Ми розповідали, як приготувати на Великденькиївську паску за старовинним рецептом. Втім, іноді хочеться чогось цікавішого, ніж звичні смаки. У такому випадку зверніть увагу на наступний рецепт.
Українська кулінарна блогерка Ліза Глинська розповіла, як приготувати дуже смачну і незвичну пасочку. Її особливість — у використанні шоколадної пасти як начинки. Звісно, у традиційну паску начинку не кладуть, однак ніхто не забороняє експериментувати.
Інгредієнти:
- 150 мл молока (0,6 склянки)*
- 100 г борошна (4 ст. л. з гіркою)
- 2 г свіжих пресованих дріжджів (1/3 ч. л.)
Тісто:
- 500 г борошна (3 склянки + 1 ст. л.)
- 150 мл молока (0,6 склянки)
- 150 г цукру (6 ст. л. з гіркою)
- 250 г яєць (5 шт.)
- цедра апельсина
- 100 г холодного вершкового масла (1/2 пачки)
- 70 г какао-порошку (4,5 ст. л. з гіркою)
- 5 г солі (0,5 ч. л.)
- 20 г свіжих пресованих дріжджів (1 ст. л.)
- 50 г світлого родзинок (1,5 ст. л. з гіркою)
- 100 г апельсинових цукатів (5 ст. л.)
- 50 мл світлого рому (2,5 ст. л.)
Глазур:
- 180 г цукру (7 ст. л. з гіркою)
- 70 мл води (3,5 ст. л.)
- 6 г желатину + 30 мл води (1 ч. л. з гіркою + 1,5 ст. л.)
Спосіб приготування:
- З'єднуємо дріжджі з теплим молоком, розминаємо їх. Просіюємо борошно через сито в молоко, перемішуємо до однорідності.
- Накриваємо опару плівкою або рушником, ставимо в тепле місце без протягів на 1,5-2 години. З'єднуємо опару, яйця, молоко, цукор та дріжджі. Перемішуємо
- Перемішуємо борошно із сіллю, додаємо через сито до маси з опарою. Додаємо через сито какао-порошок.
- Натираємо цедру і перемішуємо. Додаємо вершкове масло і знову перемішуємо. Перекладаємо у велику миску, накриваємо плівкою і забираємо у тепле місце без протягів на 2 години.
- Обминаємо тісто, перекладаємо його у велику миску або контейнер. Після цього накриваємо та прибираємо в холодильник на 8-10 годин для другого підходу.
- Заливаємо родзинки окропом і кілька разів промиваємо. З'єднуємо з цукатами та ромом і прибираємо на ніч у холодильник. Відкидаємо родзинки та цукати на сито.
- Змащуємо руки та робочу поверхню рослинною олією, перекладаємо тісто, вмішуємо в нього родзинки та цукати. Розділяємо тісто на 4 частини, формуємо пасочки, викладаємо у форми. Залишаємо у теплому місці без протягів на 1,5-2 години – для третього підходу.
- Ставимо в розігріту до 165°C духовку на 40 хвилин. Дістаємо пасочки, даємо їм охолонути. Зрізаємо в центрі кожної пасочки "кришечку" діаметром 3-4 см, вирізаємо отвір.
- Наповнюємо пасочки шоколадною пастою — по 100 г у кожну пасочку. Закриваємо отвори зверху кришками.
- Для глазурі замочуємо желатин водою, відставляємо убік на 10-15 хвилин. З'єднуємо воду та цукор, варимо сироп – він повинен закипіти та прокипіти 1 хвилину.
- Додаємо желатин, перемішуємо. Збиваємо масу до м'яких піків. Декоруємо паски.
Виходить дуже красиво і незвично. Також ми розповідали, як приготувати смачну глазур за 30 секунд.