Вам навіть яйця розбивати не доведеться
Не за горами одне з найбільших релігійних свят — Великдень. Серед народних обрядів та традицій до цього дня — приготування крашанок і писанок.
Перш ніж пофарбувати, яйця потрібно вибрати, адже цей продукт обов’язково має бути свіжим. Разом з українським шеф-кухарем Євгеном Клопотенком розповімо про основні способи перевірити їх навіть не розбиваючи.
Як перевірити свіжість яєць
Для першого способу вам знадобиться вода. Налийте її в глибоку миску та опустіть яйце.
Якщо яйце тоне і лягатиме на бік — продукт свіжий і його можна використовувати в їжу. Якщо яйце тоне і один кінець його трохи підіймається - мабуть, йому вже 7-10 днів. А от якщо яйце стає на кінець вертикально – можливо, йому вже близько 20 днів.
Визначити свіжість яєць можна, якщо потрясти його біля вуха. Якщо нічого не чути – продукт свіжий. А ось будь-які звуки свідчать про те, що яйце може бути зіпсоване.
Також варто звернути увагу на зовнішній вигляд яєць. Прозорий, в’язкий та пружний білок, щільний опуклий жовток без плям та вкраплень іншого кольору – ознаки свіжого продукту. Мутність, кров’яні розлучення говорять про те, що таке яйце краще не вживати.
Варто також понюхати яйця — свіжий продукт не має запаху. Він може бути чутний навіть через шкаралупу, тому вам навіть розбивати яйце не доведеться.
Раніше ми розповідали, як варити яйця, щоби вони не потріскалися. Вам знадобиться лише кілька сірників.