/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F433%2F1ccf8dceb8bdb283d613a34b16eec854.jpg)
Коктейль Мімоза: рецепт і секрети подачі
Мімоза – це коктейль, що втілює в собі простоту, елегантність і свіжість.
Однією з чудових особливостей коктейлю Мімоза є простота. Для приготування нам знадобляться лише два інгредієнти: шампанське та апельсиновий сік. Відношення може варіюватися залежно від вашого смаку, проте типова пропорція 1:1.
Точне походження напою залишається невідомим. Але кажуть, що цей напій був створений барменом Френком Маєром у Франції в 1925 році в готелі Ritz Paris. Назва походить від жовтих квітів мімоза, які розквітають весною та символізують світло та радість.
За класичним рецептом коктейль Мімоза подається у високих бокалах для шампанського – флюте, охолоджених або з кубиками льоду. Також, щоб додати йому естетичний шарм, можна прикрасити напій кружальцем апельсина, лайма або лимона та листочками м’яти.
Важливо! Основні недруги цього слабоалкогольного напою – недорогі ігристі вина та сік з пакета. Щоб забезпечити коктейлю легку текстуру та приємний вишуканий смак, рекомендується використовувати якісне ігристе вино та свіжовичавлений сік.
Коктейль Мімоза: рецепт
Смак напою дуже освіжаючий та фруктовий, з приємною кислинкою та м’якістю, що робить його ідеальним варіантом для споживання у будь-який час доби.
Інгредієнти:
На 1 бокал:
- сік апельсиновий (бажано фреш) – 80 мл
- просеко або шампанське – 80 мл
Як готують коктейль Мімоза:
- У попередньо охолоджений келих влити апельсиновий сік.
- Потім поступово, тонкою цівкою, додати просеко.
- Напій обережно перемішати. Вживати охолодженим.
Отже, рецепт особливого коктейлю Мімоза знайдено! Варто приготувати найближчим часом!
