Засідання Ставки, Ради України-НАТО та відключення світла: головні новини 4 квітня
Засідання Ставки, Ради України-НАТО та відключення світла: головні новини 4 квітня

Засідання Ставки, Ради України-НАТО та відключення світла: головні новини 4 квітня

Росія продовжує чинити терор для Харкова, завдавши подвійного удару по місту, що призвело до смертей та постраждалих серед цивільного населення.

Своєю чергою через масовані удари держави-терориста ще в шести регіонах України запровадили тимчасові графіки відключення світла у вечірній період доби.

Що відбулося в Україні та світі за добу 4 квітня 2024 року – читайте далі в матеріалі на сайті Факти ICTV.

Зараз дивляться

Удар по Харкову 4 квітня

У ніч проти 4 квітня російські ударні безпілотники здійснили атаку на Харків.

Російські БпЛА Shahed влучили в житлові будинки, що призвело до часткової руйнації багатоповерхівки.

Внаслідок російської атаки загинуло чотири людини, з них троє є надзвичайниками. Саме рятувальники загинули після того, як держава-терорист повторно здійснила атаку на місце, куди були завдано перший удар.

Крім загиблих є також і 12 постраждалих осіб, троє з яких у важкому стані.

Протягом дня Росія знов атакувала Харків, вдаривши за територією міста, внаслідок чого також є загиблий та поранені.

Засідання Ради Україна-НАТО

Крім дводенної зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО у Брюсселі, 4 квітня також відбулось засідання Ради Україна – НАТО на рівні глав МЗС.

Воно було присвячене довгостроковій підтримці України.

За підсумками зустрічі очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що обговорював з партнерами надання Києву більшої кількості засобів ППО, зокрема ЗРК Patriot.

Водночас генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзникам по Альянсу слід мобілізувати свої сили у питанні підтримки України, оскільки за відсутності допомоги ситуація на фронті може стати небезпечнішою.

Відключення світла

Ввечері 4 квітня Укренерго повідомив про запровадження тимчасових графіків відключень світла для абонентів шести областей. Йдеться про тимчасові обмеження на споживання в електроенергії в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській та Сумській областях.

Світло вимикатимуть з 18:20 до 22:00. Обленерго в регіонах розподілятимуть наявний обсяг електроенергії рівномірно між чергами споживачів, заявили в Укренерго.

Причиною таких відключень стали російські масовані атаки по об’єктах енергетичної інфраструктури України, які регулярно держава-терорист завдає протягом останніх тижнів.

Ці відключення йдуть додатково до знеструмлень у Харкові та частини Кривого Рогу, де вже діють перебої зі світлом через російські удари.

Зеленський скликав Ставку

Президент Володимир Зеленський 4 квітня провів засідання Ставки верховного головнокомандувача на якому були присутні, зокрема, міністр оборони, начальник Генерального штабу ЗСУ, а також головком Збройних сил України.

За словами Зеленського, під час Ставки основними темами для обговорення стали фронт, безпілотники, засоби РЕБ і протиповітряна оборона.

Також свої доповіді зробили очільник Міноборони, головком ЗСУ та голова Генштабу ЗСУ.

Детальніше про засідання Ставки – читайте на Фактах ICTV.

Справа Артема Шило

Колишній радник Офісу президента та експрацівник СБУ Артем Шило, який підозрюється у причетності до заволодіння 94,8 млн грн коштів Укрзалізниці, був взятий під варту з альтернативою внесення застави у розмірі 30 млн грн, повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) визначив термін дії запобіжного заходу — до 31 травня 2024 включно. Шилу загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Згодом Центр протидії корупції повідомив, що за Шила одразу була внесена застава.

Теги за темою
Володимир Зеленський НАТО Харків
Джерело матеріала
loader
loader