Приготуйте до свята — і проситимуть щодня
Без соковитої, ароматної буженини великодній кошик пасхальний кошик виглядає порожнім. Для приготування такої страви вам знадобиться пиво.
Цей ароматний продукт посилить ніжний смак м’яса з легкими солодкуватими нотками та трохи пом’якшить його. Спробуйте – такої смачної великодньої буженини ви ще не куштували. Рецептом ділиться Shuba.
Як приготувати святкову буженину у пивному маринаді
Інгредієнти на 8 порцій:
- свинина – 1 кг;
- темне пиво – 500 мл;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- часник, зубчики – 4 шт.;
- мед – 10 г;
- гірчиця – 10 г;
- лавровий лист – 2 шт.;
- сіль, перець чорний мелений, приправа до м’яса – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Ретельно миємо та сушимо м’ясо, відправляємо в миску.
- Чистимо та нарізаємо півкільцями цибулю, відправляємо в м’ясо. Додаємо лавровий лист та заливаємо пивом.
- Накриваємо все плівкою та відправляємо на добу в холодильник.
- Потім дістаємо м’ясо з маринаду і промокаємо паперовими рушниками.
- Окремо змішуємо мед, гірчицю, сіль, перець, спеції, часник, пропущений через прес. Цією сумішшю м’ясо загортаємо у фольгу та маринуємо протягом 6 годин.
- Через зазначений час викладаємо м’ясо у фользі на деко, додаємо 150 мл води та запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину. Потім розгортаємо фольгу та запікаємо ще 10-15 хвилин до зарум’янювання м’яса.
До великоднього столу можна також приготувати незвичайний рулет у листковому тісті. Це надзвичайно смачно.