Такі котлетки стануть зіркою великоднього столу: давня українська страва
Такі котлетки стануть зіркою великоднього столу: давня українська страва

Такі котлетки стануть зіркою великоднього столу: давня українська страва

Ділимось рецептом дуже смачної страви

Ми ділились рецептом смачної страви"Фальшивий заєць". Це чудова м’ясна закуска, що походить з Німеччини. Що ж до смачних українських страв, то рекомендуємо звернути вашу увагу на наступний рецепт.

Сальники — це дуже смачна страва, здавна популярна на Кіровоградщині та Черкащині. Готуються вони дуже просто, а виходять нереально смачними. Вам знадобиться для них жирова сітка, решта продуктів — дуже прості. Як приготувати ситну та смачну страву, розповіли на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

  • 600 г жирової сітки
  • 300 г свинини
  • 1 кг яловичої печінки
  • 1 склянка гречаної крупи
  • 1 цибулина
  • чорний мелений перець
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Жирову сітку вимочуємо в холодній воді, промиваємо й нарізаємо на квадрати 10х10 см. Гречку відварюємо до готовності.
  2. Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору. Печінку і м'ясо перекручуємо на м'ясорубці.
  3. З'єднуємо фарш з охолодженою гречкою, цибулею, сіллю та перцем. Ретельно перемішуємо.
  4. На шматочки сітки викладаємо фарш. Загортаємо, як голубці. Викладаємо на деко.
  5. Ставимо в розігріту до 180°C духовку на 15 хвилин. Зменшуємо температуру до 160°C і готуємо ще 20 хвилин.

Сальники виходять дуже апетитними — це відмінна святкова закуска. Також ми ділились рецептом смачного салату "Буковина".

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader