Кобб – салат родом з американської кухні. Славиться він різноманітністю та сполученням різних смаків і текстур.
Салат Кобб – це страва, яка стала справжнім символом американської кухні та продовжує завойовувати серця гурманів по всьому світу своїм неповторним смаком та естетичним виглядом.
Рецепт походження салату Кобб пов’язаний з рестораном Brown Derby в Голлівуді, Каліфорнія. У 1937 році власник ресторану Роберт Кобб створив його нашвидкуруч, використовуючи доступні інгредієнти, які на той час були на його кухні. Він об’єднав в салаті такі продукти, як листовий салат, помідори, смажений бекон, варену курку, яйця, авокадо, цибулю та сир з пліснявою. І заправив це все вінегретною заправкою. Вийшло надзвичайно апетитно та смачно!
Салат Кобб можна знайти в меню багатьох ресторанів світового рівня, а також його можна приготувати й в домашніх умовах. Він чудово підходить як для обіду, так і для вечері.
Отже, рецепт приготування салату Кобб, поради та секрети – читайте нижче.
Як приготувати салат Кобб
Запропонований рецепт без цибулі. Якщо є бажання, її можна додати, попередньо замаринувавши. Чудові рецепти маринування цибулі тут.
Інгредієнти:
Для салату:
- листова зелень до смаку (салат ромен, айсберг, водяний крес чи ендивій) – 150 г
- куряче філе варене – 1 шт. (250 г)
- яйця варені курячі – 3 шт. або перепелині – 7 шт.
- помідори черрі – 200 г
- авокадо – 1-2 шт.
- сік лимона – 2 ч. л.
- бекон (нарізаний слайсами) – 120 г
- сир з пліснявою – 80 г
Для вінегретної заправки:
- оливкова олія Extra Virgin – 3 ст. л.
- гірчиця діжонська – 1 ч. л.
- винний оцет – 1 ст. л.
- сіль, суміш мелених перців – до смаку
Салат Кобб: рецепт покроково
- Бекон нарізаємо невеликими смужками та смажимо до золотавого кольору. Охолоджуємо.
- Варене куряче філе нарізаємо кубиками.
- Листову зелень промиваємо, обсушуємо та нарізаємо.
- Яйця чистимо та розрізаємо навпіл.
- Помідори чері миємо, розрізаємо навпіл.
- Сир нарізаємо кубиками.
- Авокадо чистимо, нарізаємо кубиками та поливаємо соком лимона.
- Спочатку на білу пласку тарілку викладаємо листову зелень. Потім викладаємо усі продукти смужками в довільному порядку.
- Для вінегретної заправки поєднуємо усі інгредієнти. Поміщаємо заправку у холодильник на 10 хвилин.
- Салат Кобб готовий. Полийте його заправкою і подайте до столу. Смачного!
Приготування салату Кобб – це процес, що вимагає уваги до деталей та любові до кулінарного мистецтва. Дотримуючись цього секрету, ви зможете створити найсмачніший і найпривабливіший салат Кобб, який неодмінно підкорить серця вашої родини та гостей.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.