Салат Кобб: рецепт американської кухні
Салат Кобб: рецепт американської кухні

Салат Кобб: рецепт американської кухні

Кобб – салат родом з американської кухні. Славиться він різноманітністю та сполученням різних смаків і текстур.

Салат Кобб – це страва, яка стала справжнім символом американської кухні та продовжує завойовувати серця гурманів по всьому світу своїм неповторним смаком та естетичним виглядом.

Рецепт походження салату Кобб пов’язаний з рестораном Brown Derby в Голлівуді, Каліфорнія. У 1937 році власник ресторану Роберт Кобб створив його нашвидкуруч, використовуючи доступні інгредієнти, які на той час були на його кухні. Він об’єднав в салаті такі продукти, як листовий салат, помідори, смажений бекон, варену курку, яйця, авокадо, цибулю та сир з пліснявою. І заправив це все вінегретною заправкою. Вийшло надзвичайно апетитно та смачно!

Зараз дивляться

Салат Кобб можна знайти в меню багатьох ресторанів світового рівня, а також його можна приготувати й в домашніх умовах. Він чудово підходить як для обіду, так і для вечері.

Отже, рецепт приготування салату Кобб, поради та секрети – читайте нижче.

Як приготувати салат Кобб

Запропонований рецепт без цибулі. Якщо є бажання, її можна додати, попередньо замаринувавши. Чудові рецепти маринування цибулі тут.

Інгредієнти:

Для салату:

  • листова зелень до смаку (салат ромен, айсберг, водяний крес чи ендивій) – 150 г
  • куряче філе варене – 1 шт. (250 г)
  • яйця варені курячі – 3 шт. або перепелині – 7 шт.
  • помідори черрі – 200 г
  • авокадо – 1-2 шт.
  • сік лимона – 2 ч. л.
  • бекон (нарізаний слайсами) – 120 г
  • сир з пліснявою – 80 г

Для вінегретної заправки:

  • оливкова олія Extra Virgin – 3 ст. л.
  • гірчиця діжонська – 1 ч. л.
  • винний оцет – 1 ст. л.
  • сіль, суміш мелених перців – до смаку

Салат Кобб: рецепт покроково

  1. Бекон нарізаємо невеликими смужками та смажимо до золотавого кольору. Охолоджуємо.
  2. Варене куряче філе нарізаємо кубиками.
  3. Листову зелень промиваємо, обсушуємо та нарізаємо.
  4. Яйця чистимо та розрізаємо навпіл.
  5. Помідори чері миємо, розрізаємо навпіл.
  6. Сир нарізаємо кубиками.
  7. Авокадо чистимо, нарізаємо кубиками та поливаємо соком лимона.
  8. Спочатку на білу пласку тарілку викладаємо листову зелень. Потім викладаємо усі продукти смужками в довільному порядку.
  9. Для вінегретної заправки поєднуємо усі інгредієнти. Поміщаємо заправку у холодильник на 10 хвилин.
  10. Салат Кобб готовий. Полийте його заправкою і подайте до столу. Смачного!

Приготування салату Кобб – це процес, що вимагає уваги до деталей та любові до кулінарного мистецтва. Дотримуючись цього секрету, ви зможете створити найсмачніший і найпривабливіший салат Кобб, який неодмінно підкорить серця вашої родини та гостей.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело матеріала
loader
loader