![Земля ніби кам’яна: п’ять способів зробити ґрунт м’яким і пухким](https://thumbor.my.ua/t_SbkOGCoOEkIZHD1nNnSaUZkP4=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F21bc4f1aff04a0f10cf6d6aa0fb88d5f.jpg)
Земля ніби кам’яна: п’ять способів зробити ґрунт м’яким і пухким
Грунт стане м’яким і родючим
У квітні у дачників багато справ на ділянці, включаючи посадку різних культур на городі. Ключем до хорошого врожаю є не тільки високоякісне насіння, але й родючий ґрунт. Іноді ґрунт покривається кіркою або стає занадто щільним.
Зверніть увагу на п’ять методів, що сприяють розпушенню ґрунту. Про них докладно розповіли у блозі "Сімейний Сад".
Постійне розпушення ґрунту незначно впливає на його якість. Деякі дачники вдаються до використання тирси, лушпиння, компосту, мулу, опалого листя, подрібненої кори та торфу. З усім тим, такі методи лише тимчасово розв'язують проблему із ґрунтом, ефект зберігається протягом декількох сезонів.
Як покращити якість ґрунту на городі
- Додайте одне відро сухого річкового піску на кожен "квадрат" землі.
- Для збільшення родючості землі вносьте в неї поживні органічні матеріали, такі як компост, перегній або низькоторф’яні добавки.
- Альтернативою є дворазове посівання сидератів на рік. Підходять гірчиця, фацелія, бобові та злакові культури, такі як жито та овес.
- Використовуйте мульчування соломою або скошеною травою, щоб створити захисний шар і запобігти утворенню кірки на поверхні ґрунту.
- Для комплексного удобрення культур використовуйте мінеральні добрива.
Раніше ми писали, чому багато городників удобрюють цибулю нашатирним спиртом. Рослинам не вистачає одного мікроелемента.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)