Два яйця та гранований стакан: таку паску ви приготуєте за лічені хвилини
Два яйця та гранований стакан: таку паску ви приготуєте за лічені хвилини

Два яйця та гранований стакан: таку паску ви приготуєте за лічені хвилини

Виручить, якщо вдома не виявилося форми для випічки

Без пишної випічки не обходиться жодне святкування Великодня. Як правило, кулінари при випіканні пасок використовують спеціальні форми. А що робити, якщо їх не виявилось вдома?

У цьому випадку "Бабусині рецепти" пропонують приготувати паску в гранованих склянках. Така випічка з простих інгредієнтів не поступиться ні на смак, ні за зовнішнім виглядом звичній пасці. Це розкішний варіант у випадку, якщо вдома не виявилося форм для випікання.

Як приготувати паску в гранованому стакані

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • ванільний цукор – 8 г;
  • сіль — щіпка;
  • цукор – 120 г;
  • сметана – 50 г;
  • сир 9% — 200 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • борошно — 230 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • родзинки – 100 р.

Спосіб приготування:

  1. У миску розбиваємо яйця. До них висипаємо ванільний та звичайний цукор, сіль і ретельно все збиваємо міксером у пишну піну.
  2. В отриману суміш відправляємо сметану, сир, вливаємо розтоплене вершкове масло і продовжуємо збивати.
  3. Туди ж додаємо борошно з розпушувачем та замішуємо густе тісто. Додаємо в нього промиті та висушені родзинки, знову ретельно все перемішуємо.
  4. Склянки змащуємо рослинною олією. У кожну викладаємо підготовлене тісто, заповнюючи склянки на ⅔. Відправляємо їх у розігріту до 170 градусів духовку на 50 хвилин.

Прикрасити таку паску можна домашньою глазур’ю. Випічка вийде дивовижною.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader