Гості подумають, що ви замовили м’ясо у ресторані: рецепт надзвичайних реберець на Великдень
Гості подумають, що ви замовили м’ясо у ресторані: рецепт надзвичайних реберець на Великдень

Гості подумають, що ви замовили м’ясо у ресторані: рецепт надзвичайних реберець на Великдень

Реберця виходять надзвичайно апетитними і смачними

На Великдень окрім традиційних пасок на столи зазвичай ставлять м’ясні страви. Пропонуємо цікавий рецепт реберець. Зазвичай кулінари до цього продукту ставляться з обережністю, адже його легко недоготувати чи зіпсувати.

Однак це не страшно, якщо є перевірений рецепт. Як приготувати смачні ребра до святкового столу, розповіли на порталі "1 хвилина".

Інгредієнти:

  • 2 кг свинячих реберець
  • 1 велика цибулина
  • 1/2 голівки часнику
  • 1 столова ложка вустерського соусу
  • 0,5 л пива
  • сіль та чорний мелений перець
  • соняшникова олія для змащення реберець

Для глазурі:

  • 3/4 склянки кетчупу
  • 1 чайна ложка сушеного часнику
  • 1 чайна ложка сушеної цибулі
  • 1 чайна ложка діжонської гірчиці
  • 1 столова ложка копченої паприки
  • 1/4 склянки води
  • 2 столові ложки меду

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо реберця. Обсушуємо їх та видаляємо плівку. Розрізаємо навпіл.
  2. Натираємо сіллю та перцем. Переходимо до маринаду.
  3. Очищаємо цибулю та часник. Натираємо на дрібній терці. Перемішуємо.
  4. Намащуємо реберця з усіх боків. Заливаємо пивом, змішаним з вустерським соусом. Накриваємо кришкою. Залишаємо в холодильнику на ніч.
  5. Виймаємо м'ясо з маринаду. Промокаємо паперовим рушником. Змащуємо олією.
  6. Загортаємо у пергамент, а потім у фольгу. Відправляємо в духовку на 2 години.
  7. Змішуємо всі інгредієнти для глазурі. Звільняємо реберця від обгортки. Змащуємо глазур'ю. Повертаємо в духовку на 15-20 хвилин.

Готові реберця можна подати з овочевим гарніром або салатом. Також ми ділились рецептом особливо апетитних сальників — смачних українських котлеток.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader