Торт Рафаелло є одним із тих десертів, які завоювали свою популярність завдяки унікальному смаку та вишуканій презентації. Попри те, що точне походження цього десерту важко відстежити, він часто асоціюється з кондитерською маркою Ferrero, яка створила знамениті цукерки.
Хоча рецепт торта Рафаелло може здатися складним, особливо для тих, хто не має досвіду в кондитерській справі, існують рецепти, які дозволяють приготувати цей десерт легко і просто в домашніх умовах.
Отже, спрощений рецепт приготування неймовірного торта Рафаелло читайте нижче.
Як готувати торт Рафаелло
Варто дотримуватися рецепту та правильно виміряти кількість інгредієнтів, особливо у випадку з бісквітом і кремом, щоб досягти відмінного смаку і текстури.
Інгредієнти:
Для коржів:
- яйця – 5 шт.
- кокосова стружка – 30 г
- борошно – 140 г
- сіль – дрібка
- цукор – 160 г
- ванільний цукор – 1 ч. л.
Для просочення коржів:
- цукровий або будь-який інший сироп – до смаку
Для крему:
- сир кисломолочний (не жирний) – 600 г
- згущене молоко (не варене) – 350 г
- кокосова стружка – 25 г
Для прикрашання:
- пелюстки мигдалю – до смаку
- кокосова стружка та цукерки Рафаелло – до смаку
Додатково:
- кругла роз’ємна форма для випічки (діаметр 22 см)
- пергаментний папір
Торт Рафаелло: рецепт покроково:
- Для тіста відокремлюємо білки від жовтків. Білки міксером збиваємо з дрібкою соли 1 хвилину. Поступово вводимо цукор і ванільний цукор збиваємо до пишної білої маси. Тепер по черзі викладаємо в отриману масу яєчні жовтки і ще раз збиваємо.
- Вводимо потроху просіяне борошно. У кінці приготування всипаємо кокосову стружку та перемішуємо ложкою.
- У форму для випікання викладаємо змащений олією або вершковим маслом пергаменний папір. Переливаємо тісто та розрівнюємо його.
- Кокосовий бісквіт випікаємо у попередньо розігрітій духовці за 180 °С 35 хвилин. Потім охолоджуємо його.
- Розрізаємо бісквіт на 3 коржі та просочуємо їх цукровим сиропом.
- Для крему до сиру вливаємо згущене молоко і збиваємо міксером до майже однорідної маси. Потім додаємо стружку та перемішуємо ложкою. Крем для торта Рафаелло готовий.
- Збираємо торт, перемащуючи коржі кремом і посипаючи пелюстками мигдалю. Можна також кожен корж після змащення кремом трішки посипати тертим білим шоколадом.
- Верх і боки також змащуємо кремом і поміщаємо торт у холодильник на 30 хвилин.
- Потім прикрашаємо торт кокосовою стружкою і цукерками.
- Торт Рафаелло поміщаємо у холодильник на 4-7 годин. Смачного святкування!