Торт Рафаелло зі згущеним молоком: спрощений рецепт
Торт Рафаелло зі згущеним молоком: спрощений рецепт

Торт Рафаелло зі згущеним молоком: спрощений рецепт

Торт Рафаелло є одним із тих десертів, які завоювали свою популярність завдяки унікальному смаку та вишуканій презентації. Попри те, що точне походження цього десерту важко відстежити, він часто асоціюється з кондитерською маркою Ferrero, яка створила знамениті цукерки.

Хоча рецепт торта Рафаелло може здатися складним, особливо для тих, хто не має досвіду в кондитерській справі, існують рецепти, які дозволяють приготувати цей десерт легко і просто в домашніх умовах.

Отже, спрощений рецепт приготування неймовірного торта Рафаелло читайте нижче.

Як готувати торт Рафаелло

Варто дотримуватися рецепту та правильно виміряти кількість інгредієнтів, особливо у випадку з бісквітом і кремом, щоб досягти відмінного смаку і текстури.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • яйця – 5 шт.
  • кокосова стружка – 30 г
  • борошно – 140 г
  • сіль – дрібка
  • цукор – 160 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.

Для просочення коржів:

  • цукровий або будь-який інший сироп – до смаку

Для крему:

  • сир кисломолочний (не жирний) – 600 г
  • згущене молоко (не варене) – 350 г
  • кокосова стружка – 25 г

Для прикрашання:

  • пелюстки мигдалю – до смаку
  • кокосова стружка та цукерки Рафаелло – до смаку

Додатково:

  • кругла роз’ємна форма для випічки (діаметр 22 см)
  • пергаментний папір

Торт Рафаелло: рецепт покроково:

  1. Для тіста відокремлюємо білки від жовтків. Білки міксером збиваємо з дрібкою соли 1 хвилину. Поступово вводимо цукор і ванільний цукор збиваємо до пишної білої маси. Тепер по черзі викладаємо в отриману масу яєчні жовтки і ще раз збиваємо.
  2. Вводимо потроху просіяне борошно. У кінці приготування всипаємо кокосову стружку та перемішуємо ложкою.
  3. У форму для випікання викладаємо змащений олією або вершковим маслом пергаменний папір. Переливаємо тісто та розрівнюємо його.
  4. Кокосовий бісквіт випікаємо у попередньо розігрітій духовці за 180 °С 35 хвилин. Потім охолоджуємо його.
  5. Розрізаємо бісквіт на 3 коржі та просочуємо їх цукровим сиропом.
  6. Для крему до сиру вливаємо згущене молоко і збиваємо міксером до майже однорідної маси. Потім додаємо стружку та перемішуємо ложкою. Крем для торта Рафаелло готовий.
  7. Збираємо торт, перемащуючи коржі кремом і посипаючи пелюстками мигдалю. Можна також кожен корж після змащення кремом трішки посипати тертим білим шоколадом.
  8. Верх і боки також змащуємо кремом і поміщаємо торт у холодильник на 30 хвилин.
  9. Потім прикрашаємо торт кокосовою стружкою і цукерками.
  10. Торт Рафаелло поміщаємо у холодильник на 4-7 годин. Смачного святкування!
Джерело матеріала
loader
loader