Великдень без глютену: рецепт фантастичної веганської паски від Ольги Мартиновської
Великдень без глютену: рецепт фантастичної веганської паски від Ольги Мартиновської

Великдень без глютену: рецепт фантастичної веганської паски від Ольги Мартиновської

Ділимось рецептом веганської паски

Ми розповідали, як приготувати дуже смачнугрузинську паску. Традиційно ця обрядова випічка готується з великою кількістю масла та яєць. Однак можна приготувати її й зовсім інакше.

На своєму ютуб-каналі кулінарна експертка Ольга Мартиновська розповіла, як приготувати паску зовсім інакше — без яєць, вершкового масла та глютену. Тож ця паска ідеально підійде тим, хто не вживає цих продуктів з цих чи інших причин.

Інгредієнти:

  • Рисове борошно — 300 г
  • Кукурудзяне борошно — 75 г
  • Кукурудзяний крохмаль — 75 г
  • Нутове борошно — 50 г
  • Кокосова стружка — 50 г
  • Рослинне молоко — 200 мл
  • Рослинний йогурт — 150 г
  • Сухі дріжджі — 9 г
  • Кокосова олія — 50 г
  • Мед — 80 г
  • В'ялена журавлина — 150 г
  • Цедра лимона — 1 ч. л.
  • Сіль — 1 щіпка

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо сухі інгредієнти: рисове борошно, кукурудзяне борошно, кукурудзяний крохмаль, нутове борошно, кокосову стружку. Розводимо дріжджі: в теплому молоці (30-35°C) розводимо сухі дріжджі.
  2. З'єднуємо рідкі та сухі інгредієнти. Для цього в суху суміш вливаємо дріжджі з молоком, йогурт і мед.
  3. За допомогою кухонного комбайна активно вимішуємо тісто протягом 10 хвилин. Додаємо сіль та кокосове масло, вимішуємо ще 10 хвилин.
  4. Важливий момент: тісто з безглютеновим борошном буде не таким еластичним, як звичайне. Тому чим довше вимішуєте, тим кращого результату досягнете. Ви можете використовувати гак для тіста або насадку "пелюстка".
  5. Додаємо в тісто в'ялену журавлину і перемішуємо. Даємо тісту піднятися. Для цього накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці на 1-1,5 години.
  6. Розподіляємо тісто по формах, змащених олією. Залишаємо паски в формах ще на годину, щоб вони піднялися.
  7. Розігріваємо духовку до 180°C. Випікаємо маленькі паски 15-20 хвилин, великі — 30-40 хвилин. Готові паски охолоджуємо на решітці.

Ці паски будуть щільними, не дуже пишними, але 100% здоровими та смачними. Також ми ділились рецептом чудової вегетеріанської паски.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader