Ділимось рецептом веганської паски
Ми розповідали, як приготувати дуже смачнугрузинську паску. Традиційно ця обрядова випічка готується з великою кількістю масла та яєць. Однак можна приготувати її й зовсім інакше.
На своєму ютуб-каналі кулінарна експертка Ольга Мартиновська розповіла, як приготувати паску зовсім інакше — без яєць, вершкового масла та глютену. Тож ця паска ідеально підійде тим, хто не вживає цих продуктів з цих чи інших причин.
Інгредієнти:
- Рисове борошно — 300 г
- Кукурудзяне борошно — 75 г
- Кукурудзяний крохмаль — 75 г
- Нутове борошно — 50 г
- Кокосова стружка — 50 г
- Рослинне молоко — 200 мл
- Рослинний йогурт — 150 г
- Сухі дріжджі — 9 г
- Кокосова олія — 50 г
- Мед — 80 г
- В'ялена журавлина — 150 г
- Цедра лимона — 1 ч. л.
- Сіль — 1 щіпка
Спосіб приготування:
- Змішуємо сухі інгредієнти: рисове борошно, кукурудзяне борошно, кукурудзяний крохмаль, нутове борошно, кокосову стружку. Розводимо дріжджі: в теплому молоці (30-35°C) розводимо сухі дріжджі.
- З'єднуємо рідкі та сухі інгредієнти. Для цього в суху суміш вливаємо дріжджі з молоком, йогурт і мед.
- За допомогою кухонного комбайна активно вимішуємо тісто протягом 10 хвилин. Додаємо сіль та кокосове масло, вимішуємо ще 10 хвилин.
- Важливий момент: тісто з безглютеновим борошном буде не таким еластичним, як звичайне. Тому чим довше вимішуєте, тим кращого результату досягнете. Ви можете використовувати гак для тіста або насадку "пелюстка".
- Додаємо в тісто в'ялену журавлину і перемішуємо. Даємо тісту піднятися. Для цього накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці на 1-1,5 години.
- Розподіляємо тісто по формах, змащених олією. Залишаємо паски в формах ще на годину, щоб вони піднялися.
- Розігріваємо духовку до 180°C. Випікаємо маленькі паски 15-20 хвилин, великі — 30-40 хвилин. Готові паски охолоджуємо на решітці.
Ці паски будуть щільними, не дуже пишними, але 100% здоровими та смачними. Також ми ділились рецептом чудової вегетеріанської паски.