Готується просто, з’їдається швидко
Однією з традиційних страв на великодньому столі у нас є пишна паска. Традиція подавати до Великодня особливий хліб існує у багатьох європейських країнах.
Подібна традиція існує і в Чехії — у цій країні печуть великоднього баранця. Ягня у християн символізує чистоту і невинність. У середні віки на території сучасної Чехії була традиція приносити в жертву живого ягняти і є його як ритуальну їжу. Однак більшість чехів не могли собі цього дозволити, тому жертовне ягня перетворилося на солодкий пиріг. Рецептом ділиться Shuba.
Як приготувати чеського пасхального баранця
Інгредієнти на 4 порції:
- борошно пшеничне — 150 г;
- яйця курячі — 2 шт.;
- масло вершкове 73% — 140 г;
- цукор — 100 г;
- цукор ванільний — 10 г;
- крохмаль — 30 г;
- розпушувач — 5 г;
- олія соняшникова — 20 мл;
- цукрова пудра — 30 г.
Спосіб приготування:
- Збиваємо міксером 120 г розм’якшеного вершкового масла разом зі звичайним та ванільним цукром. Додаємо яйця, не перестаючи збивати.
- Разом з розпушувачем та крохмалем просіюємо 130 г борошна. Змішуємо з масляною масою і збиваємо до однорідності. В результаті повинно вийти густе тісто.
- Змащуємо олією форму для баранчика, посипаємо борошном і викладаємо тісто. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
- Дістаємо форму, даємо трохи охолонути та витягаємо баранчика.
Змащуємо його розтопленим вершковим маслом та посипаємо цукровою пудрою. Баранця можна намалювати очі розтопленим шоколадом за допомогою кондитерського мішка.