У Чехії на Великдень люблять поласувати "баранчиком": рецепт, який змусить забути про традиційну паску
У Чехії на Великдень люблять поласувати "баранчиком": рецепт, який змусить забути про традиційну паску

У Чехії на Великдень люблять поласувати "баранчиком": рецепт, який змусить забути про традиційну паску

Готується просто, з’їдається швидко

Однією з традиційних страв на великодньому столі у нас є пишна паска. Традиція подавати до Великодня особливий хліб існує у багатьох європейських країнах.

Подібна традиція існує і в Чехії — у цій країні печуть великоднього баранця. Ягня у християн символізує чистоту і невинність. У середні віки на території сучасної Чехії була традиція приносити в жертву живого ягняти і є його як ритуальну їжу. Однак більшість чехів не могли собі цього дозволити, тому жертовне ягня перетворилося на солодкий пиріг. Рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати чеського пасхального баранця

Інгредієнти на 4 порції:

  • борошно пшеничне — 150 г;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • масло вершкове 73% — 140 г;
  • цукор — 100 г;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • крохмаль — 30 г;
  • розпушувач — 5 г;
  • олія соняшникова — 20 мл;
  • цукрова пудра — 30 г.

Спосіб приготування:

  1. Збиваємо міксером 120 г розм’якшеного вершкового масла разом зі звичайним та ванільним цукром. Додаємо яйця, не перестаючи збивати.
  2. Разом з розпушувачем та крохмалем просіюємо 130 г борошна. Змішуємо з масляною масою і збиваємо до однорідності. В результаті повинно вийти густе тісто.
  3. Змащуємо олією форму для баранчика, посипаємо борошном і викладаємо тісто. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
  4. Дістаємо форму, даємо трохи охолонути та витягаємо баранчика.

Змащуємо його розтопленим вершковим маслом та посипаємо цукровою пудрою. Баранця можна намалювати очі розтопленим шоколадом за допомогою кондитерського мішка.

Теги за темою
Чехія Великдень
Джерело матеріала
loader