Як правильно розморожувати рибу, щоб вона була смачною і не розвалювалась під час приготування: є декілька важливих нюансів
Як правильно розморожувати рибу, щоб вона була смачною і не розвалювалась під час приготування: є декілька важливих нюансів

Як правильно розморожувати рибу, щоб вона була смачною і не розвалювалась під час приготування: є декілька важливих нюансів

Рибу дуже зручно заморожувати. Така заготівля виручає в ті моменти, коли потрібно швидко приготувати щось на обід або вечерю. Але щоб продукт мав гарний вигляд та смак – його потрібно правильно розморожувати. 

Про те, як потрібно розморожувати рибу, розповіла фудблогерка з ніком recepty_smachno_ в Instagram.  Бгато людей роблять це неправильно. 

Як правильно розморожувати рибу, щоб вона була смачною і не розвалювалась під час приготування: є декілька важливих нюансів

Рибу можна заморожувати лише раз. Тому якщо ви дістали продукт з морозилки – його потрібно одразу готувати.

Як правильно розморожувати рибу, щоб вона була смачною і не розвалювалась під час приготування: є декілька важливих нюансів

Не можна розморожувати рибу в теплій воді, а особливо, в гарячі воді. Висока температура сприяє тому, що білок починає згортатись. В результаті – риба розвалюється на сковорідці і виходить дуже сухою.  

Як правильно розморожувати рибу, щоб вона була смачною і не розвалювалась під час приготування: є декілька важливих нюансів

Не можна розморожувати рибу за допомогою мікрохвильовки – продукт втрачає свої харчові та смакові властивості.

Як правильно розморожувати рибу, щоб вона була смачною і не розвалювалась під час приготування: є декілька важливих нюансів

Найкраще  розморожувати рибу в холодній воді. При цьому, продукт потрібно загорнути в харчову плівку або поліетиленовий пакет.  

Покрокова технологія розморожування риби:

1. Дістаньте продукт з морозилки.

2. Помістіть у глибокий посуд з холодною водою.

Як правильно розморожувати рибу, щоб вона була смачною і не розвалювалась під час приготування: є декілька важливих нюансів

3. Поставте миску на нижню полицю холодильника. Перепади температури будуть не такими різкими, і всі корисні речовини збережуться.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Риба в кисло-солодкому соусі
  • Риба з ананасами в томатному соусі
  • Риба з овочами в духовці
Джерело матеріала