Цей рецепт точно буде у вас в закладках
Хочеться спекти до святкового столу ідеальну пасочку ? Ми вам у цьому допоможемо.
Всього один незвичайний інгредієнт — і пасочка вийде не лише красивого жовтого кольору, але й повітряної, пористої та ароматної. І цей секретний продукт – куркума. Саме вона допоможе приготувати справжню золоту випічку. Просто і легко у вас вийде смачна і повітряна паска. Рецептом ділиться "На пенсії".
Як приготувати цибулю
Інгредієнти:
- борошно — 600 — 650 г;
- яйця — 3 шт.;
- дріжджі живі – 25 – 30 г;
- дрібка солі;
- цукор — 200 г;
- цедра одного лимона чи ванілін;
- молоко — 240 мл;
- масло вершкове — 100 — 120 г;
- рослинна олія — 1 — 2 ст. л.;
- куркума — 1 ст. л.;
- родзинки — 150 р.
Спосіб приготування:
- У миску виливаємо тепле молоко, додаємо дріжджі та добре їх розмішуємо до повного розчинення.
- Туди ж додаємо яйця, цукор, розтоплене вершкове масло, цедру одного лимона, куркуму та сіль, ретельно все вимішуємо.
- В отриману масу просіюємо борошно, перемішуємо ложкою — тісто має бути рідким. Накриваємо миску рушником і залишаємо в теплому місці на 1,5-2 години.
- Робочу поверхню присипаємо борошном, дістаємо тісто, додаємо в нього родзинки та замішуємо – воно має стати м’яким. Заповнюємо тістом форми на третину, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 20-30 хвилин.
- Відправляємо форми в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Готовим паскам даємо охолонути. Прикрашаємо їх домашньою глазур’ю чи розтопленим шоколадом.