Не рецепт, а знахідка: секретний інгредієнт — і паска вийде як з картинки
Не рецепт, а знахідка: секретний інгредієнт — і паска вийде як з картинки

Не рецепт, а знахідка: секретний інгредієнт — і паска вийде як з картинки

Цей рецепт точно буде у вас в закладках

Хочеться спекти до святкового столу ідеальну пасочку ? Ми вам у цьому допоможемо.

Всього один незвичайний інгредієнт — і пасочка вийде не лише красивого жовтого кольору, але й повітряної, пористої та ароматної. І цей секретний продукт – куркума. Саме вона допоможе приготувати справжню золоту випічку. Просто і легко у вас вийде смачна і повітряна паска. Рецептом ділиться "На пенсії".

Як приготувати цибулю

Інгредієнти:

  • борошно — 600 — 650 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • дріжджі живі – 25 – 30 г;
  • дрібка солі;
  • цукор — 200 г;
  • цедра одного лимона чи ванілін;
  • молоко — 240 мл;
  • масло вершкове — 100 — 120 г;
  • рослинна олія — 1 — 2 ст. л.;
  • куркума — 1 ст. л.;
  • родзинки — 150 р.

Спосіб приготування:

  1. У миску виливаємо тепле молоко, додаємо дріжджі та добре їх розмішуємо до повного розчинення.
  2. Туди ж додаємо яйця, цукор, розтоплене вершкове масло, цедру одного лимона, куркуму та сіль, ретельно все вимішуємо.
  3. В отриману масу просіюємо борошно, перемішуємо ложкою — тісто має бути рідким. Накриваємо миску рушником і залишаємо в теплому місці на 1,5-2 години.
  4. Робочу поверхню присипаємо борошном, дістаємо тісто, додаємо в нього родзинки та замішуємо – воно має стати м’яким. Заповнюємо тістом форми на третину, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 20-30 хвилин.
  5. Відправляємо форми в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Готовим паскам даємо охолонути. Прикрашаємо їх домашньою глазур’ю чи розтопленим шоколадом.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader