Шольц попросив Китай вплинути на Путіна, щоб він припинив свою божевільну війну
Шольц попросив Китай вплинути на Путіна, щоб він припинив свою божевільну війну

Шольц попросив Китай вплинути на Путіна, щоб він припинив свою божевільну війну

Канцлер Німеччини Олаф Шольц попросив лідера Китаю Сі Цзіньпіна вплинути на Росію, щоб Володимир Путін вивів свої війська з України й закінчив війну. Про це він заявив на своїй сторінці в соцмережі Х у вівторок, 16 квітня.

- Слово Китаю має вагу в Росії. Тому я попросив президента Сі вплинути на Росію, щоб Путін нарешті припинив свою божевільну кампанію, вивів свої війська й закінчив цю жахливу війну, - написав Шольц.

В іншому дописі канцлер Німеччини розповів, що вони домовилися інтенсивно координувати зусилля щодо сприяння проведенню мирної конференції високого рівня у Швейцарії.

Сі Цзіньпін підтримав проведення мирної конференції щодо України у Швейцарії, але за участі Росії, повідомив китайський державний телеканал CCTV. Також він закликав сторони “конфлікту” в Україні "охолодити ситуацію і не підливати олії у вогонь".

16 квітня - останній день триденного візиту Олафа Шольца до Китаю. Переговори з Сі Цзіньпіном пройшли у Пекіні. Це найдовша закордонна поїздка канцлера Шольца та перша його поїздка до Китаю з моменту ухвалення влітку 2023 року німецької стратегії щодо Китаю, яка визначає відносини між двома країнами як суперечливі. Напередодні візиту до Китаю Олаф Шольц завів акаунт у TikTok.

  • Перший саміт щодо миру в Україні на рівні лідерів держав пройде у Швейцарії без участі Росії 15-16 червня. Україна запросила президента Китаю Сі Цзіньпіна взяти участь у мирному саміті у Швейцарії.
  • Канцлер Німеччини Олаф Шольц виступає проти передачі далекобійних крилатих ракет Taurus Україні, аби не стати "воюючою стороною – ні прямо, ні опосередковано".
Теги за темою
Китай
Джерело матеріала
loader
loader