Чуде ніжна і смачна сирна пасочка
Ми ділились рецептомароматної грузинської паски на дріжджовому тісті. Тепер розповідаємо, як зробити заварну сирну паску.
На смак вона більше нагадує чизкейк, а завдяки технології приготування великодній десерт отримує ніжну текстуру. Рецептом поділились на порталі SHUBA.
Інгредієнти:
Сир кисломолочний — 1 кг
Сметана — 250 г
Масло вершкове 73% — 250 г
Яйця курячі — 8 шт.
Цукор — 500 г
Родзинки — 400 г
Цукор ванільний — 20 г
Спосіб приготування:
- Сир розтираємо з маслом на пухку масу. Додаємо сметану, збиту із цукром, розтерті жовтки й ванільний цукор.
- Родзинки промиваємо в теплій воді, обсушуємо і додаємо у сирну масу. Білки збиваємо в піну, додаємо до маси та добре перемішуємо.
- Сирну масу викладаємо в емальований посуд і ставимо на маленький вогонь. Нагріваємо, постійно помішуючи, до першої бульбашки.
- Знімаємо з вогню, охолоджуємо до кімнатної температури, перемішуємо і викладаємо у змащені маслом форми. Через кілька годин перевертаємо.
Сирна паска виходить надзвичайно ніжною. Також ми розповідали, як приготуватифінську сирну паску.